​Félmilliós vörösbor mellett egyeztetett Márki-Zay Péter a baloldali milliárdossal

2021. december 8., szerda




A rezsicsökkentést megszüntető Márki-Zay Péter Budapest egyik legdrágább éttermében találkozott a baloldali vörösbáróval, a gazdákat megkárosító, Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldalt finanszírozó Bige Lászlóval. A luxusétteremben a milliárdossal borozgató Márki-Zay Péter egyébként az embereknek azt javasolta, járjanak kisebb autóval, fogyasszanak kevesebbet, ne fűtsenek annyit.

Ostobaság a rezsicsökkentés, és a benzinárak maximalizálása helyett kisebb autókkal kellene járni Márki-Zay Péter szerint. A baloldal miniszterelnök-jelöltje azonban Budapest egyik legdrágább luxuséttermében borozott Bige Lászlóval. Egy üveg vörösbor közel félmillió forint is lehet a méregdrága étteremben - közölte a Tények.

A műsorban elhangzott az is, hogy egy vacsoramenü több mint 44 ezer, míg egy szilveszteri menü több mint 100 ezer forint is lehet. Márki-Zayt a felvételek alapján nem nagyon izgatta, hogy Budapest egyik legdrágább éttermében fogyaszt.

Mint arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay a találkozó után nem titkolta, nem érdekli, ki ad neki pénzt, az sem, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított és kartellezésért 14 milliárdos büntetésre ítélt Bige pénzeli a kampányát. Sőt, nyíltan kimondta, akár az ördöggel is összefog Orbán Viktor ellen.

A gazdákon nyerészkedő milliárdos már korábban támogatta Márkit

Bige László már korábban kijelentette, hogy pénzzel is támogatja Márki-Zay Pétert, legalább ötmillió forintot adott neki. Márki-Zay az egyeztetés után azt mondta, nagyon szeretné, hogy Bige László támogassa őt, vagyis nem zavarja, hogy a vörösbáró kartellezése 36 milliárd forintnyi kárt okozott a magyar gazdáknak. Márki-Zay úgy fogalmazott:

AHOGY GYURCSÁNY FERENC MONDTA, AZ ÖRDÖGGEL IS ÖSSZE KELL FOGNI. ÉN IS ÍGY LÁTOM.

A baloldali miniszterelnök-jelölt azt is hozzátette, a mostani egyeztetés során "kellemesen elbeszélgettek", de állítása szerint - nehezen hihető, hiszen nyilván nem az időjárásról beszélgettek - nem a kampányának támogatása volt a téma.


Megtekintések száma: 26578





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet