Fertőző trópusi betegségek jelenthetnek meg Magyarországon!

2017. szeptember 14., csütörtök




A szakemberek szerint csak idő kérdése!

Lehet, hogy nem csak a folyamatos bevándorlás okozhat problémát, és az egyre jobban ránk nehezedő Európai uniós nyomás, hanem a trópusi betegségek terjedése.

Ráadásul ez utóbbi nem ismeri az országhatárokat, így bármikor megjelenhet akár hazánkban is a malária, váltóláz, vérhas...stb.

Szúnyogok által terjesztett fertőzések ütik fel a fejüket szerte Európában. Magyarországon egyelőre nincs ok a pánikra, idő kérdése azonban csak, hogy idehaza is regisztrálják az első betegeket.

Az egész ügy apropója azzal kapcsolatban merült fel, hogy Észak-Olaszországban jelentős terjedésnek indult a chikungunya-vírus. Ez egy szúnyogok által terjesztett vírus.

Míg a liberális média a klímaváltozásra fogják, addig mindenki tudja, hogy valójában a menekültekkel együtt jönnek be ezek a vírusok és különféle fertőző kórokozók Európába.

Nem azt állítja senki, hogy önmagában a klímaváltozás ehhez nem járult hozzá.

Hiszen, ha nem így lenne, akkor a bevándorlók által terjesztett vírusok elpusztulnának itt, és az őket hordozó vírusgazdák is.

Azonban a bevándorlók nagyon nagy szerepet játszanak a különféle halálos trópusi betegségek terjedésében. Ilyen vírust Olaszországban az orvosok több évtizedes praxisuk során soha nem láttak.

Hét személy fertőződött meg a szúnyog által terjesztett chikungunya-vírussal, ezért a közép-olaszországi Anzio városában leállították a véradást, és ugyanezt tervezik Rómában is.

További 23 olasz megyében egy másik, szintén szúnyogcsípés útján terjedő trópusi betegség, a nyugat-nílusi vírus miatt rendelték el a véradás beszüntetését a következő egy hónapos időszakban.

A magyar Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) tájékoztatása szerint több országból is érkezett jelentés nyugat-nílusi, valamint chikungunyai vírusos megbetegedésről.

Elég komoly a veszély, és tényleg csak az időn múlik, hogy mikor jelenik meg a fertőző malária, vagy más afrikai vagy távol keleti kórság hazánkban.

Védekezni ellene sajnos nem nagyon lehet, vagy legalábbis nincs kifejlesztve rá a megfelelő módszer.

A chikungunya tovább- terjedését legutóbb hatalmas szúnyogirtásokkal és karanténokkal sikerült megakadályozni Olaszországban, akkor azonban a mostani helyzettel ellentétben a betegséget behurcolták Európába, erről azonban nem szeretnek beszélni a médiában.

Az Aedes szúnyogok által terjesztett chikungunya-láz magas lázzal, fejfájással, hányingerrel, ízületi és izomfájdalmakkal jár. Elsősorban Afrika és Ázsia trópusi területein gyakori.

Hamarosan azonban akár Magyarország vidékein is óvakodnunk kell tőle.

Sokan ezért is támadják annyira az EU menekültbarát politikáját, mivel a menekültek nagy kockázattal hurcolnak be újabb, számunkra halálos betegségeket.

OSZD MEG másokkal is!

egészség járvány betegségek egészség megelőzés világjárvány bevándorlás


Megtekintések száma: 43643





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet