Figyelem: a gyógyszergyárak nem mondják el, milyen 5 súlyosan káros hatásai vannak az antibiotikumoknak!

2018. június 16., szombat




Sokan nem tudják, milyen óriási veszélynek vannak kitéve. Erről bezzeg nem mondanak semmit a reklámokban!

Az antibiotikumok fogyasztásáról napjainkban nagyon megoszlik az emberek véleménye. Vannak, akik szerint hasznosak, és ezt senki sem vitatja el tőlük, még azok sem, akik támadni szokták az antibiotikum fogyasztást.

A gond nem is ezzel van, hanem azzal, hogy hajlamosak vagyunk túl sok antibiotikumot fogyasztani, anélkül, hogy szükség lenne rá.

Persze ebben főleg az egészségügy a hibás, azokkal az orvosokkal, akik minden apróbb tünetre ágyúval lőnek a verébre, ahogyan mondani szokták.

Pedig az antibiotikumoknak komoly káros következményei lehetnek, melyek téged is érintenek, csak ezeket az orvosok, és a különféle antibiotikum gyártók nem szeretnék, ha tudnád, mert akkor nem fogyna annyi termék.

Elhízás

Igen gyakori az elhízás az antibiotikumot rendszeresebben szedők körében. Nemrégiben megdöbbentő hírt keltett az a kutatás, melynek során kimutatták, hogy az olyan termékek hosszan tartó fogyasztása, amelyek antibiotikummal kezelt állatokból készültek, egyértelműen összefügg a gyermekek testsúlynövekedésével.

Vagyis bár csak közvetett módon, de igen is, komoly szerepet játszhat az antibiotikum az életünkben bekövetkező nagy elhízásokra.

Védetlenség halálos szuperbaktériumok ellen

Az egyik legtragikusabb hatása egyértelműen az az antibiotikumoknak, hogy idővel az elmúlt évtizedekben kialakultak az antibiotikumoknak ellenálló, úgynevezett szuperbaktériumok, melyek teljesen rezisztensek mindenféle kezeléssel szemben.

Ez azért nagy probléma, mert akik ilyen baktériumokkal fertőződnek meg, azoknál a halálozási ráta gyakorlatilag 90% és 100% között mozog.

Akár daganatot is okozhat

Ez a kutatás, és összefüggés ma még nem teljesen bizonyított, de az előremutató kíséretek és tanulmányok egyre inkább afelé tendálnak, hogy lehet valamiféle összefüggés a túlzott antibiotikumos kezelések és a daganatos megbetegedések között.

Az International Journal of Cancer jelentése szerint: „azok a személyek, akik 2-5 antibiotikum kúrán vettek részt, 27%-al magasabb az esély daganatos megbetegedés kialakulására, mint aki egyáltalán nem részesült antibiotikumos kezelésben”

Riasztó szövődmények

Az antibiotikumok teljesen tönkre teszik az egészséges bélflórát, és felborítják a szervezet egyensúlyát, ezt egyre többen ismerik fel, és ismerik el, ráadásul kutatások igazolták 2016-ban.

Nem véletlen, hogy vannak napjainkban olyan – újabb erősen pénzlehúzás szagú – vitaminok, és adalékanyagok, melyeket antibiotikum kúra után „kell” szedni.

Legyengíti az immunrendszert

Az antibiotikum használat endotoxint választ ki, mely elnyomja az immunrendszert. Pont ennek hatására lesz sokkal védtelenebb a szervezetünk a bakteriális és gombás fertőzésekkel szemben.

Az antibiotikum hatásmechanizmusát tekintve nem támogatja, hanem elnyomja teljes mértékben a természetes védekezési mechanizmusunkat, ezért sokkal könnyebben lehetünk betegek később.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen egészség feltáró egészség megelőzés gyógyszerlobbi gyógyszeripar


Megtekintések száma: 25454





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet