​Földönkívüliek: kis híján baleset és háború – állítja az új Pentagon jelentés

2022. május 20., péntek




Valójában már hidegháborúban állunk a minket figyelő földönkívüliekkel?

A földönkívüli lehetséges fenygeetés már komolyan felmerült az USA kormányának részéről.

Ezzel a dologgal most egy speciális csoport foglalkozik a Pentagonban.

Scott Bray, az amerikai haditengerészet hírszerzési igazgatóhelyettese hozzátette, hogy ezekben az esetekben nem érkezett jel azonosítatlan objektumoktól.

A Kongresszus Képviselőháza Hírszerzési Különleges Bizottsága albizottságának nyílt meghallgatásán az amerikai haditengerészet hírszerzési igazgatóhelyettesét, Scott Brayt arról kérdezték, hogy előfordultak-e, hogy amerikai katonai eszközök UFO-kkal ütköztek volna.

“Nem történt ütközés. De legalább tizenegy eset volt, amikor kis híján megtörtént,”

– válaszolta a Pentagon szóvivője.

Bray elmondta, ezekben az esetekben nem érkezett olyan jelzés ismeretlen tárgyaktól, amelyek az ütközés veszélyére figyelmeztettek volna.

Az amerikai hadsereg nem kísérelt meg kapcsolatba lépni az UFO-kkal, hangsúlyozta.

A haditengerészet hírszerzési igazgatóhelyettese szerint az amerikai hadsereg által megfigyelt jelenségek sok esetben “olyan pilóta nélküli objektumok voltak, amelyek nem biztos, hogy irányított repülési állapottal rendelkeztek. Tehát nem próbáltuk felvenni velük a kapcsolatot,”

– mondta.

Bray a Képviselőház hírszerzési albizottsága előtt tartott nyilvános meghallgatáson két videót mutatott be, amelyek különböző területeken és időpontokban készültek az Egyesült Államokban.

A videó a leírása szerint “háromszögeknek tűnnek, amelyek közül néhány villog”. A szakértők az első, éjjellátó készülékkel rögzített videón nem tudták megállapítani a jelenség természetét, de megállapították, hogy ekkor és ugyanazon a területen kereskedelmi drónokat láttak.

A Pentagon szakértői egy mintát azonosítottak egy hasonló videó vizsgálatával, amely néhány évvel később készült az ország másik részén, ahol UAV-t is láttak.


Megtekintések száma: 3251





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet