Folytatódik a nagy háború: Washington megfenyegette Németországot! Brutális szankciók és világösszeomlás jöhet!

2018. május 19., szombat




Amerika elindíthatja korunk nagy háborúját...

Komoly háborús helyzet alakulhat ki a gazdasági térben. Ez pedig azért baj, mert jelenleg az egész világon sorra alakulnak ki a potenciális konfliktuszónák, és ez csak egy a sok közül.

És minél több ilyen van, annál bizonyosabb az, hogy valami történni fog, mely a világot elviheti a harmadik világháború rémképe felé.

Amerikának úgy tűnik, hogy minden áron a jelenlegi ernd felborítása a célja.

Mindent elkövetnerk azért, hogy a jelenlegi rendszer egy konfliktusban múljon ki, így vagy úgy...

Ha megépítik Oroszország és Németország között a Balti-tengeren át a tervezett Északi Áramlat-2 gázvezetéket, akkor annak biztonsági kockázatai miatt az Egyesült Államok büntetőintézkedéseket vezethet be

– jelentette ki csütörtöki berlini sajtótájékoztatóján egy amerikai diplomata.

Sandra Oudkirk külügyminisztériumi főcsoportfőnök, energiapolitikai szakértő hozzátette: az Egyesült Államok azért ellenzi az Északi Áramlat-2-t, mert általa nőhet Oroszország „káros befolyása” Európában. „Örülnénk, ha a tervet nem valósítanák meg” – szögezte le.

Angela Merkel német kancellár pénteken Szocsiba utazik, ahol találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és tárgyalásaik egyik fő témája várhatóan a gázvezeték ügye lesz.

Az új gázvezeték miatt Ukrajna el fog esni a területén átfolyó gáz tranzitdíjától, ami – miután ez most elérheti az évi kétmilliárd eurót is – nagy veszteség volna az országnak, ezenkívül Oroszország kiváló lehetőséget kapna arra, hogy figyelőberendezéseket telepítsen a Balti-tengerbe, amely kényes katonai térség – jelentette ki Oudkirk.

„Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk” azért, hogy lebeszéljük Németországot a vezeték megépítéséről – mondta, de megjegyezte: az amerikai kongresszus kifejezetten felhatalmazta a kormányt arra, hogy ha szükséges, szankciókat vezessen be az orosz energiavezetékek miatt.

„Minden energiavezeték – és sok olyan vezeték van a világon, amelyre vonatkozik ez a szankciós felhatalmazás – kifejezetten ki van téve a büntetőintézkedések veszélyének” – szögezte le.

A 11 milliárd dolláros költséggel megépíteni tervezett Északi Áramlat-2 megduplázná azt a gázmennyiséget, amelyet Oroszország képes Európa közepébe szállítani az újonnan kiaknázott szibériai mezőkről. Bár Merkel kemény hangot ütött meg az ellenségesnek tartott, közelmúltbeli orosz lépésekkel kapcsolatban – az ukrajnai és a szíriai fegyveres konfliktusoktól a Szkripal-ügyig –, Németországnak nagyon fontos gázellátásának biztonsága, és Berlin úgy kalkulál, hogy erre az Északi Áramlat-2 megépítése lenne a legelőnyösebb megoldás – jegyezte meg az AP hírügynökség.

A német kancellár a héten elküldte gazdasági miniszterét, Peter Altmaiert Moszkvába és Kijevbe, hogy megpróbáljon elérni egy olyan megállapodást, miszerint az Északi Áramlat-2 elkészülte után is áramoljon gáz az ukrajnai vezetéken át Európába. Altmaier azt mondta: optimista azzal kapcsolatban, hogy Ukrajnán keresztül a jövőben is jelentős mennyiségű gáz fog áthaladni.

A jelen helyzet teljesen átalakíthat mindent, és most olyan képlékeny a világ gazdasági jövője, és annak folyamatai, mint a lehetséges háború esélye, mely egyöntetűen minden elemző szerint hamarosan bekövetkezik.

OSZD MEG másokkal is!

európa politika harmadik világháború háború amerika


Megtekintések száma: 22874





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet