Furcsa felvételt továbbított a NASA LRO űrszondája a Föld felé!

2017. június 13., kedd




A furcsa képre azóta is számos magyarázat van.

Az eset még néhány évvel ezelőtt történt, de hozzá kell tenni, hogy napjainkban sincs rá kielégítő magyarázat.

Arról an szó, hogy 2014 október 13-án egy meglehetősen bizarr fényképet készített a felszínről a NASA LRO - azaz Lunar Reconnaissance Orbiter - űrszondája.

Ez a kép a Hold felszínét ábrázolta, azonban nem a szokványos módon. A kutatóeszköz műszere normál esetben kiváló minőségű képeket készít a Hold felszínéről

A szonda 3 kamerából álló rendszere ugyanis a képeket elnézve egy különös, zavart képet hozott létre, látszólag minden ok nélkül.

Jól látható, hogy a képen valóban egy hullámszerű anomália látszik középen.

Ezt a jelenséget sokáig nem tudta megmagyarázni a NASA, és különféle összeesküvés elméletek kaptak szárnyra azt illetően, hogy mi okozhatta, és pontosan mi is van a felszínen.

Egyesek azt gondolták, hogy valamiféle elektromos impulzus - mely a Holdról érkezett - zavarta meg a szonda műszereit, míg mások szerint szándékos montírozás jelei láthatóak rajta.

A LROC kutatócsoportjának egyik tagja, Mark Robinson szerint későbbi vizsgálatuk kiderítette, hogy a bizarr képet a kamerák hirtelen, rövid ideig tartó elmozdulása eredményezte.

Az sejthető a NASA állítása szerint, hogy egy rejtélyes objektummal való ütközés okozhatta ezt.

itt újra fellendültek a különféle elméletek, miszerint ez az ütközés talán egy idegen tárggyal való ütközés lehetett, de a NASA újra csak hárított: szerintük egy kisebb meteorittal történhetett a koccanás.

A NASA sokak szerint csak tovább hülyítette az embereket, ugyanis azt mondták, hogy a kamerát eltaláló meteorit igencsak picike volt, nagyjából akkora, mint egy gombostű feje.

Robinson elmondta, hogy ilyen eseményeket csak nagyon ritkán rögzítenek az űreszközre szerelt kamerák. Az LROC csak napközben működik, és ebben az időszakban is rövid ideig, míg más hasonló berendezések is az űrben, ezért nem rögzítettek még soha ehhez foghatót.

Az ufó hívők pedig ennek ellenére megvannak győződve a saját igazukról, és arról, hogy a NASA ismét csak megpróbált valami nagyon nyilvánvalót elsikálni...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes érdekesség megmagyarázhatatlan idegen nasa idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 84553





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet