Gaia, a Földanya fogja kipusztítani az emberiséget?

2022. október 18., kedd




A bolygó és az élővilág módszeresen arra törekszik egy ősi erőn keresztül, hogy megszabaduljon a lépfenéjétől, vagyis az embertől, aki mindent tönkretett?

Az emberiség nagy valószínűséggel az őt körülvevő környezet miatt fog eltűnni a bolygó színéről. A bolygó és az élővilág módszeresen arra törekszik, hogy megszabaduljon a lépfenéjétől, vagyis az embertől, aki mindent tönkretett?

Egyre több olyan tanulmány lát napvilágot, mely azt sejteti, hogy az embert előbb-utóbb a környezete, illetve annak drasztikus változása fogja kinyírni. ott van a globális felmelegedés, vagy a környezet elhalása is.

A gabona, és egyéb gazdaságunk számára fontosabb növények egyre kevesebb tápanyagot tartalmaznak, a termőföldek pedig egyre gyatrábbak.

Egy vizsgálat egyértelműen rámutatott nemrégiben arra, hogy a Föld talaja egyre terméketlenebb. Aztán ott van a hőség, melyet a globális felmelegedés okoz.

A hőség miatti halálozások száma 2080-ra New Yorkban eléri a milliós számot az emberiség csak magának köszönheti majd.

2000 és 2006 között éves átlagban 640 ember hunyt el New Yorkban a hőség miatt.

De egy, a klímaváltozás következményeivel foglalkozó új tanulmány szerint 2080-ra évente 3300 new york-i ember veszítheti életét, mert a klímaváltozás miatt emelkedő hőmérséklet és a népesség változó megoszlása is közre játszik a hőséggel kapcsolatos halálozások megugrásában.

Bár az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése ezeket a halálozással kapcsolatos becsült adatokat lejjebb szoríthatják. A szakértők szerint sokak halálát meg lehetne előzni az üvegházhatású gázok kibocsátásának korlátozásával, és azzal, ha olyan intézkedéseket hoznának, amelyek segítenének az embereknek alkalmazkodni a hőséghez.

A hőséghez társul ráadásul még a légszennyezettség is.

Olyan, mintha a Földünk nem akarná megtűrni a fajunkat a bolygón. Eleve a Földnek az emberiség egy rákfene, mindent pusztít, szennyez, és szinte semmit nem tesz hozzá a körforgáshoz.

2040-ig milliókkal nőhet a légszennyezés miatti halálozások száma is.

Főleg akkor, ha az energia előállításában és felhasználásában nem lesz változás.

Jelenleg évente mintegy 6,5 millióan halnak meg világszerte a kül- vagy beltéri levegő rossz minősége miatt, így a légszennyezettség éppen lecsúszva a dobogós helyezésről, a negyedik helyen áll az emberi egészségre legnagyobb veszélyt jelentő tényezők sorában a magas vérnyomás, a nem megfelelő étrend és a dohányzás mögött.

A környezetünk betegít meg bennünket, a legsúlyosabb károkat a kén-dioxid, a nitrogén-oxid és a gyakran savakat, fémeket, termőföld- és porrészecskéket tartalmazó finomszemcsés anyagok okozzák, hiszen a levegőben szálló apró részecskék hosszú távon tüdőrákot, agyvérzést, szívbetegséget okozhatnak, de szívrohamot is előidézhetnek.

Milliónyi tonna szennyezőanyag kerül a légkörbe évente. Ez a szennyezőanyag annyira felmelegíti a légkört, hogy egyre több metán szabadul fel a rejtett helyekről, ezáltal még jobban felerősítve a felmelegedést. Ez egy ördögi kör.

A fagyos télben a tundrából ugyanúgy árad az üvegházhatású metángáz a légkörbe, mint nyáron, amikor kiolvad a sarkvidéki föld, mutatták ki svéd kutatók. Vagyis a folyamat nemhogy lassul, hanem gyorsulni látszik.

Ázsiában már olyan szennyezett a levegő a különféle gázoktól, hogy rengeteg halálos áldozatot szed évről évre.

Kínában már több helyen tiszta levegőt tartalmazó palackokat árulnak pénzért. Ez mindent elárul napjaink környezetszennyezéséről.

Idehaza sem jobb a helyzet. Itthon körülbelül 8-14 ezerrel kehet becsülni azokat, akik bizonyíthatóan a légszennyezés következtében halnak meg, és ez a szám évről-évre nőni fog.

A legfőbb feladat most a világ számára a levegő minőségének javítása, ugyanis ha ezt nem sikerül elérni, és a globális felmelegedést megszüntetni, akkor a termőterületek és a növények elhalnak, a sorsunk pedig megpecsételődik.

Sokak szerint az ítélet egyébként is elkerülhetetlen, mert maga Gaia, a földanya dolgozik ellenünk, hogy megszabaduljon saját lépfenéjétől, a rajta élő parazitától, az emberiségtől...

tudomány környezetszennyezés rejtély ezotéria földünk az emberiség jövője világvége globális kataklizma


Megtekintések száma: 435695





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet