Giga földrengés Mexikóban: 100 éve nem mértek ilyen erejű rezgéseket! Rejtélyes fények jelentek meg az égen!

2017. szeptember 8., péntek




Cunami riadót rendeltek el, óriási szökőárra számítanak!

Erős, 8-as erősségű földrengés volt csütörtök este Mexikó déli részénél, a Csendes-óceánban. A fővárosban is megrázkódtak az épületek, a lakosok ijedtükben kifutottak az utcára - számoltak be róla a nagy hírügynökségek.

A rengés olyan erejű volt, hogy legalább 100 éve nem mértek hasonló erejű rengést.

Természetesen azonnal el is rendelték a cunami riadót, óriási szökőár várható a partok mentén.

Az amerikai földtani intézet szerint a rengés középpontja 123 kilométerrel délnyugatra volt a tengerparti Pijijiapan várostól, 33 kilométeres mélységben.

A Csendes-óceáni Cunamijelző Központ közölte: elképzelhető, hogy nagy területre kiterjedő veszélyes cunamiriadót fognak elrendelni.

Mexikóvárosban több helyen megszűnt egy időre az áramellátás is a katasztrófa következtében.

Sok szemtanú arról számolt be, hogy különös fényeket tapasztaltak közvetlenül a földrengés előtt. Ezek a fények az úgynevezett földrengés fények, melyekről a tudomány alig tud még ma is valamit.

Annyi bizonyos, hogy ezek a fények közvetlenül a nagyobb erejű rengések előtt tűnnek fel.

Ezt azért akarja minden áron megfejteni a tudomány, mert, ha rájönnek, hogyan működnek ezek a fények, akkor az előrejelzésekre lehetne használni. Sőt, akár előre meg lehetne jósolni a nagyobb rengéseket, akár napokkal azelőtt, hogy azok bekövetkeznének.

Visszahúzódó tenger...

A károk óriásiak. Még jelenleg is csak megpróbálják felbecsülni, de már most több milliárd dollárnyi kárról van szó, rengeteg sérültről és halottakról.

Mexikóban a tenger már el is kezdtet visszahúzódni, így biztosan el fogja majd érni egy nagyobb szökőár, ami újabb áldozatokkal és anyagi károkkal jár majd.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány hihetetlen földrengés


Megtekintések száma: 166088





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet