Gigantikus földrengés következik be napokon belül?

2016. október 2., vasárnap




A geológiai figyelőszolgálat napokon belül várható nagy földrengésre figyelmeztet a Szent András törésvonal mentén. Ez lehet az évtized legnagyobb rengése?

Hatalmas földrengés várható Kaliforniában, erre a geológiai figyelő szolgálat figyelmeztetett még pár nappal ezelőtt.

A helybéli lakosoknak így van idejük felkészülni, ugyanis ha minden igaz, az egyik legnagyobb gigaföldrengés lehet belőle, ha pár napon belül bekövetkezik.

A földrengés Los Angeles, San Bernardino, San Diego vonalában várható, előreláthatólag a jövő hét első felében.

A figyelmeztetés természetesen nem csak riogatás, és egyáltalán nem alaptalan. A szeizmológiai mérések során a héten több kisebb földmozgás következett be a talajban. 

Legalább 140 kisebb rezgést tapasztaltak, ezeknek a legtöbbje azonban nem volt nagyobb, mint a Richter skála szerinti 1,4-4,3 erősségű.

A szakemberek egy része ezért nagyobb rengéseket vár, hetes érték feletteieket, míg mások ennél kisebbeket.

Akadnak olyan szakemberek is, akik az előrengések értékeit vizsgálva azt mondják, hogy ez egy giga földrengés lesz, és 9-es erősségű is lehet a rengés, mely a Szent András törésvonval mentén fog majd kiindulni.

Bárhogy is lesz, a katasztrófavédelem már készültségben van, és az emberek, helyi lakosok egy része is felkészült az esetleges fölrengés hírére.

Már csak az a kérdés, hogy a törésvonal mentén kialakuló rengés valóban annyira hatalmas erejű lesz-e mint egyesek jósolják, vagy jóval kisebb erejű…

katasztrófa érdekesség katasztrófák érdeks


Megtekintések száma: 46180





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet