Globális élelmezési válság következik: nagy a baj, a szakértők figyelmezették a világot! Nem lesz mit enni!

2018. március 26., hétfő




Tudósok és szakemberek egyetértenek abban, hogy nem állunk messze attól, hogy összeomoljon a globális élelmezési rendszer. Hamarosan mindenki éhezni fog? 

Az utolsó órákban vagyunk!

Tényleg nem egyszerű és nagyon veszélyes a probléma maga, ami bár heves viták alapja, de abban mindenki egyetért, hogy valamit tenni kell, különben vészesen rövid időn belül egymást fogjuk enni, ugyanis nem lesz elég élelem a  Földön.

Az élelmezési rendszer globális szinten már most is akadozik.

A probléma már a nyakunkon van. A mi életünkben felmheet olyna drasztikusan a kenyér és egyéb élelmiszerek ára, hogy azt ne tudja majd senki megfizetni, vagy csak nagyon kevesek.

Nem túloznak a szakemberek akkor, amikor azt mondják, hogy a hús,a tej, a kenyér mind-mind luxuscikekké válnak,a gazdagok kiváltságává.

Az élelmezési válságok háttere egyre komplexebb: hatással vannak rá fegyveres konfliktusok, extrém időjárási jelenségek és az alapvető élelmiszerek hirtelen drágulása, és ezen jelenségek kombinációja – olvasható a kiadványban.

Máshol az extrém száraz időjárás lehetetleníti el a mezőgazdasági termelést, és ezzel jelentősen rontja az élelmezésbiztonságot Szomáliában a legeltetéses állattartásból élők körében, dél-kelet Etiópiában és kelet-Kenyában, továbbá a nyugat-afrikai és a Száhel-övezet országaiban.

A globális felmelegedés hatásai tagadhatatlanok, és nyomorba dönthetik az egész világot.

Ha továbbra is akadozik az élelmiszerellátási rendszer, akkor az az egész bolygóra hatással lesz.

Végső soron azzal fog ez az egész kezdődni, hogy egyes termékek ára drasztikus mértékben megnő majd. A növekedés kezdeti szakaszában azonnal óriási hiányok lépnek majd fel, mert a tehetősebbek amit csak lehet, és amíg még lehet, felvásárolnak.

Ez pedig még inkább fokozni fogja a különbségeket, és azt, hogy ki jut majd élelemhez, és ki nem.

Emellett a Föld édesvíz készlete is riasztó ütemben fogy. A jövő háborúit a szakemberek szerint a vízért és az élelemért fogják vívni majd a jövő nemzetei.

Egy nem túl szép és nem túl jó világ vár ránk, ha valamit nem találunk ki a helyzet orvoslására, de sürgősen...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány az emberiség jövője globális kataklizma élelmiszeripar veszély


Megtekintések száma: 33661





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet