Gloria Ramirez bizarr halálának titokzatos rejtélye

2016. december 18., vasárnap




A mérgező hölgyként is emlegetett nő halálát egy a mai napig nem teljesen tisztázott állapot okozta. Miközben megpróbálták megmenteni az életét, több orvos is életveszélybe került a testéből áradó rejtélyes méregtől. Még nagyobb volt a megdöbbenés, amikor a nő vérében ismeretlen eredetű kristályokat találtak.

Titokzatos állapot

Léteznek olyan, máig megfejtetlen esetek, melyek nem hagyják nyugodni az embereket és a közvéleményt. Gloria Ramirez esete is ilyen.

A nő titokzatos körülmények között hunyt el, miközben testében valami ismeretlen anyag keringett a vérében, mely majdnem újabb emberek halálát okozta a kórházban.

Sokan csak a mérgező hölgyként hivatkoznak rá, mert szó szerint mérgező volt. De mi is történt valójában azon a végzetes éjszakán, amikor beszállították őt a kórházba?

1994. február 19-én éjszaka egy eszméletlen, súlyos állapotban lévő fiatal nővel rontottak be a sürgősségi osztályra a mentősök.

A nő nem volt magánál, és súlyos, ijesztő tüneteket produkált. Furcsán zihált, és a szívritmusa is abnormálisan felgyorsult. Az orvosok nem tudták megállapítani pontosan, hogy mi baja is lehet.

Alig 30 perc alatt a nő hirtelen meghalt, még mielőtt pontosan kideríthették volna állapotának az okát, és megmenthették volna. Ekkor még úgy sejtették, hogy veserák végezhetett a nővel.

Ismeretlen kristályok a nő vérében

Azonban ami ezen idő alatt történt a kórteremben, arra nincs magyarázat. Ami alatt próbálták megmenteni, többször vért vettek tőle, és a testéből kiszivárgó különösen sötét, már-már fekete vér olyan hatással volt az orvosokra, hogy közülük többen elájultak.

Mintha a vére mérgező lett volna, egyértelműen hatással volt a kórteremben jelenlévő orvosi csapat tagjaira.

Észrevették, hogy valamilyen rejtélyes anyag folyik végig a testén, ami olajos állagú, de nem tudták pontosan azonosítani, mint ahogyan a szájából kifolyó fokhagyma szerű anyagot sem.

Az egyik nővér, aki elkezdett vért venni tőle, szokatlanul erős ammóniaszagot érzett. Néhány másodpercbe is bele tellett, mire rájött, hogy a nő vérének van ilyen erős ammónia szaga. Amikor a vért villámgyorsasággal megvizsgálták, hihetetlen dolgokra bukkantak.

Ramirez vérében ugyanis rengeteg apró, ismeretlen eredetű kristály volt látható, amit nem tudtak mire vélni, mivel azelőtt soha, senkinél nem láttak hasonlót.

Szép sorban kezdtek elájulni a kórteremben, és mikor már három ember is eszméletlen volt, a kórház vezetősége úgy döntött, hogy evakuál, és mindenkit a parkolóba terel.

Az addigra már halott Gloria Ramirez ezen idő alatt 23 embert tett beteggé, vagy eszméletlenné, de senki nem tudta, miért, és hogyan okozta ezt. Nagyon sokan arra tippeltek, hogy a vérében lehetett valami, mert az már szinte fekete volt, és ismeretlen eredetű kristályrészecskék voltak benne.

Kivizsgálásért kiáltott az ügy

Az eset kivizsgálásával az egészségügyi hivatal két tudóst bízott meg, Ana Maria Osoriot és Kirsten Wallert. 34 kórházi dolgozót kérdeztek ki, aki 19-én jelen voltak az esetnél, és érdekes dolgokra jöttek rá.

Azoknál jelentkeztek a súlyos, eszméletvesztéses tünetek, akik Gloria Ramirerz közvetlen közelében voltak, és valahogyan érintkeztek vele, még ha kesztyűn keresztül is. Mindezek ellenére a végső vizsgálati eredmény tömeghisztériára fogta a dolgot, holott egyértelmű volt, hogy valahogyan a nő teste okozta a tüneteket.

Később az orvosok azonban új szakvéleményt kértek, mert biztosak voltak benne, mivel ott voltak a közvetlen közelében a haldokló nőnek, hogy ez nem egyszerű pánikláncolat volt.

Ekkor született meg egy másik, már sokkal tudományosabb elmélet a nő titokzatos állapotáról. Eszerint Ramirez egy DMSO-t - dimetil-sulfoxidot - tartalmazó egyfajta speciális gélt használhatott.

Ez egy erősen zsíroldó hatású anyag, amit leginkább fájdalomcsillapítás esetén szoktak használni.

A szakvélemény szerint az elégtelen vese kiválasztás miatt ez az anyag felhalmozódhatott a nő szervezetében, majd az ápolók által adott oxigénnel reakcióba lépve dimetil-szulfon, egy szobahőmérsékleten kristályosodó anyag jöhetett létre. Ezt vették észre a nő vérmintájában.

Amikor pedig defibrillásásra került a sor, az elektromosság hatására a szulfon mérgező gázzá, szulfáttá alakult.

Azonban az ügy ennyivel nem oldódott meg. Éppen ellenkezőleg. A DMSO gyártója cáfolta az elméletet, és még egy később elvégzett kísérletet is végrehajtottak, hogy cáfolják, vagy alátámasszák a dolgot, de a kísérletek egyértelműen mutatták, hogy Gloria Ramirez nem halhatott meg ily módon, és a szer nem okoz hasonló tüneteket.

Azonban ezen kívül egyetlen létező teória sem látott napvilágot a nő állapotára, és rejtélyes halálára vonatkozóan. A halottkém 2 héttel a nő halála után megvizsgálta újra a testet, de ekkorra már nagyon rossz állapotban volt a tetem, mely sokkal gyorsabban bomlott, mint bármely más holttest.

A halottkém a boncoláskor felfedezte, hogy a nő szíve teljesen hiányzik, a belső szervei pedig keveredtek a saját ürülékével.

Tíz héttel később végül egy jelöletlen sírba tették a nőt, és azóta is ott nyugszik, halálának rejtélyét örökre magával temetve a mélységekbe.

rejtély rejtélyek bizarr durva


Megtekintések száma: 51553





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet