Gyenge minőségű termékeket forgalmaznak a multik hazánkban?

2019. április 4., csütörtök




Így verik át a fogyasztókat, és a magyar embereket ugyanazért a pénzért.

A selejtet adják el a magyaroknak

A magyar hatóságok vizsgálatainak eredménye valóságos botrányt vonhat magával. Kiderült ugyanis, hogy a hazánkban a nagy multi cégek által forgalmazott élelmiszerek, és termékek messze alulmúlják az Európában megszokott minőséget.

Vagyis gyakorlatilag a selejtet adja el nekünk rengeteg nagy cég, és méghozzá szándékosan.

Erről ugyanis egyértelműen tudnak, és tudatosan eltérő a minőség Magyarországon, és Nyugat-Európában.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal arra jutott a vizsgálatai alapján, hogy a vizsgált 24 termék messze alulmúlja a más országokban azonos megfelelőjüket.

Nem csak az összetételüket, de a jelölésüket is figyelembe vették a vizsgálatok alatt.

Kiderült többek között, hogy az édesiparban forgalmazott termékek jó része - melyek között sok ismert márka is van - más országokban kedvezőbbek voltak az alapanyagok.

Más esetben ennél is durvább különbségeket fedeztek fel. Például a Nutella mogyorókrém esetében a magyarországi minta kevésbé volt lágy és jól kidolgozott az osztrákhoz képest.

A multi cégek tudnak róla

Ne áltassuk azzal magunkat, hogy a nagy cégek erről nem tudnak. Szándékos dologról van szó, és ugyanolyan áron adják el ezeket a selejt termékeket, mint más Nyugati-országokban a minőségibb verziókat.

Egyes kísérletek során ráadásul a marcipánnal töltött Ritter Sport étcsokoládéban pedig a magyar változatnál – azonos cukor- és zsírtartalom mellett – az étcsokoládé burok nehezebben olvadt.

A Coca Cola még ennél is pofátlanabb volt: a hazánkban forgalmazott változat ugyanis nem annyira illatos, mint máshol, és az íz sem annyira telt, tehát egyértelmű különbségek vannak közte.

Ráadásul a magyar Coca Cola cukortartalma magasabb is volt mintegy 0,6%-kal, és a sokkal olcsóbb, kukoricából készíthető édesítővel volt édesítve.

Még mindig nincs vége a sornak. A Nesquik kakaópor osztrák mintáját harmonikusabb, intenzívebb kakaós illat, telt kakaós-csokis íz jellemzi.

Más termékeknél is kisebb-nagyobb különbséget fedeztek fel, ez pedig minimum elgondolkodtató, és nagyon nem fair a fogyasztókkal szemben.

Módszeresen verik át a fogyasztókat

A nagy multi cégek módszeresen vernek át minket, fogyasztókat. A hazai magyar piacot szinte semmibe nézik az emberekkel együtt.

Egyes emberek évek óta mondogatják, hogy Európa összes selejtjét itt adják el a nagy cégek, és Magyarország egy élelmiszeripari hulladék lerakat ilyen tekintetben.

Nem elég, hogy tönkretették a multik a magyar gazdaság maradékát, elárasztottak minket az általuk gyártott, Európában már sehol nem eladható szemétel.

A kérdés csak az, hogy mikor lesz ennek vége?

OSZD MEG másokkal is!

egészség feltáró élelmiszeripar


Megtekintések száma: 141712





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet