​Gyerekek tömegei betegednek meg: a WHO vizsgálta a vakcinákkal való összefüggést

2022. szeptember 18., vasárnap




Egy eddig ismeretlen adenovírus fertőzés terjed a gyerekek között világszerte, főleg az átoltott országokban.

A tudósok utána jártak, mi okozhatja, az eredmény azonban nagyon aggasztó.

Drámainak mondható hírek érkeznek szinte egyik napról a másikra gyerekeket támadó, eddig ismeretlen kórsággal kapcsolatban.

Egy adenovírus okozhatja azt a titokzatos májgyulladási hullámot, mely főleg gyerekeket érint.

Európában és az USA-ban is terjed, már a szomszádos országokban, köztük Romániában is jelen van.

A Stat amerikai egészségügyi hírportálnak adott interjújában a WHO arra biztatta az országokat, hogy figyeljék a hasonló eseteket és jelentsék azokat.

Az esetek kapcsán felmerült már az is, hogy az oltásokhoz is köze lehet, mivel Nagy-Britanniában jelenezették az első esetet, ahom viszonylag jó átoltottságot értek el a covid-hullámok során.

Aggasztó, hogy korábban legyengült immunrendszerűeknél alakult ki csak májgyulladás, de most ez egészséges gyerekeket is támad.

Felvetődött, hogy a vakcinák valamennyi szerepet játszhatnak a dologban.

Azonban a legfrissebb eredmények alapján WHO szerint a Covid-19 vakcinákkal való kapcsolatot kizárták, mivel a megbetegedett gyermekek túlnyomó többsége nem volt beoltva.

Más tudósok szerint a világjárvány idején a társadalmi keveredés csökkenése miatt lecsökkent immunitás lehet a magyarázat.

Ez utóbbi alapján azonban tehát kijelenthető, hogy ez az “előjárvány” talán épp a covid-19 világjárvány közvetlen következménye.


Megtekintések száma: 14731





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet