Gyilkos robot: riasztó felvétel terjed futótűzként a neten. Ez lesz a mesterséges intelligencia jövője?

2017. augusztus 25., péntek




Szia, a nevem Chucky - indít a kisrobot egy olyan ártatlan hangon, melyet bárki megszívlelne. Azonban az ezt követő pillanatokban midben megváltozik.

A ksirobot tekintete átalakul, a hangja megváltozik, majd eszeveszett nevetés közepette egy csavarhúzóval a kezében szétszaggat egy paradicsomot.

A videó futótűzként terjedt el a világhálón, főleg a mesterséges intelligencia kutatások ellen ágálók körében. 

Az bár igaz, hogy a robotok csak egy előre meghatározott kódot futtathatnak le, így ez a robot is csak egy ijesztő demonstrációja volt egy esetleges rémképnek, mégis, a mesterséges intelligencia térnyerésével átalakulhat minden.

Ezek a robotok ugyanis a jövőben önmagukat lesznek képeske programozni. Jól ismert eset, amikor a twiterre kapcsolt MI-ből néhány óra alatt náci szexista lett, vagy amikor a facebook chatbotjai az ember által már nem értett saját kommunikációs kódot fejlesztettek ki.

Így tehát bár egyértelmű, hogy a robotot csak beprogramozták a paradicsom szétkaszabolására, a jövőben nem csak a meghackelt gyilkos robotok jelenthetnek az ember számára majd veszélyt, hanem az öntudatra ébredő ámokfutó robotok is.

Az egészben az a rémisztő, hogy a szerkezetet a gyártó elméletileg a család digitális „barátjának” képzelt el.

Azonban mint látható, rossz kezekben ez a szerkezet bármire képes. Szó szerint bármire. ja, és nem érez fájdalmat, megbánást, és sohasem pihen...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia érdekes érdekesség mesterséges intelligencia


Megtekintések száma: 51667





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet