Gyomirtó van a testünkben? Titkolózik az Egészségügyi Világszervezet! A Monsanto keze van a dologban?

2016. október 31., hétfő




Egészségügyi világbotrány van készülőben? Miért titkolózik a gyomirtó glifozát rákkeltő voltát övező kutatásról a WHO szervezete? Tényleg gyomirtó van a testünkben?

Hihetetlen fordulatok jöhetnek az egyik nagyon népszerű gyomirtóval kapcsolatos kutatások ügyében. Ugyanis nemrég kiderült, hogy az Európa-szerte is nagyon nagy mennyiségben eladott Roundup gyomirtóban is megtalálható a glifozát nevű anyag, mely erősen romboló hatású.

A glifozától felröppent nemrég több független kutatás kapcsán, hogy erősen rákkeltő anyagról lehet szó, és elméletileg még a közvetlen környezetében sem lehetne tartózkodni.

A WHO minden ilyen gyanút kivizsgál, mert egyrészt a hatáskörébe tartozik, másrészt ez egy presztizs kérdés is neki.

Azonban először vádolják meg a szervezetet azzal, hogy részrehajló, mintha csak lefizették volna azért, hogy mélyen hallgasson, és megmásítson egyes kutatási eredményeket.

A WHO ugyanis nemrég arra következtetésre jutott, hogy a glifozát valószínűleg nem rákkeltő.

Most a Reuters hírügynökség értesült róla, hogy az IARC alkalmazottja, Kathryn Guyton arra kérte a tudósokból álló kutatásértékelő bizottság 6 tagját, ne hozzák nyilvánosságra a glifozát 2015-ben végzett bevizsgálásáról szóló dokumentumokat.

Ezt a Reuters hírügynökség egy levélre és egy emailre hivatkozva állítja, amit a hírügynökség munkatársa elolvasott.

Az érv teljesen megdöbbentő volt, hogy miért ne legyen nyilvános ez az egész: a Roundupba talált anyagok kizárólag az IARC tulajdonát képezik, így csak ők rendelkezhetnek felette. Gyakorlatilag arra kérték a világszervezetet, hogy ne adjanak ki semmilyen dokumentumot ez ügyben.

Ez aztán mikor felröppent a pletyka, azonnal egy láncolatot indított el, melyben azzal vádolják a WHO-t és az IARC-t, hogy információkat tartanak vissza egy nagyon veszélyes szerről, mely forgalomban, van, nagyon népszerű is, és bizonyíthatóan rákkeltő.

Ezek a levelezések arra is utalást tesznek a tudósoknak, hogy nem fontos megtartani ezeket az iratokat, ami gyakorlatilag annyit tesz sokak olvasatában, hogy a bizonyítékokat a rákkeltő mivoltára meg kell semmisíteni.

Ez nem más, mint az információk monopolizálására, a transzparencia kioltására irányuló kísérlet.

A szakembereknek joguk van, és érdekükben áll- eltenni a dokumentumokat olyan kutatásokról, amikben részt vettek, főleg ha azok a saját szakmai hitelüket, szaktekintélyüket is érintik.

Az IARC független ügynökség, és nem kötődik szorosan a WHO-hoz. A mostani botrány rávilágít arra, hogy ez talán nem az első hasonló eset, és valójában rengeteg rákkeltő anyag, ne adj Isten élelmiszer van forgalomban jelenleg is, amire ez a szervezet rámondta az áment, holott tud az egészségkárosító hatásaikról.

Természetesen mikor erre felfigyelt a sajtó, az IARC azzal védekezett, hogy csak külső hatásoktól szerették volna megóvni az információkat, és a WHO-s kollégáikat.

Az E and E Legal intézet, mely gyakran nyújt be pereskedési igényeket, több FOIA-kérelemmel is folyamodott számos amerikai kutatóintézetnél a glifozát értékelésével kapcsolatban.

A kérelmet ezek az intézetek azért utasították el, mert az IARC váltig állítja, hogy a dokumentumok a lyoni intézet kizárólagos tulajdonát képezik. Ez pedig nagyon nevetséges és eleve gyanús, mint hivatkozási alap.

De alán nem véletlen az ilyen mértékű titkolózás, ugyanis a glifozát nagyon veszélyes szer. Elmondhatjuk róla, hogy egy valódi tömegpusztító fegyver, ugyanis a legújabb kutatások már a méhek tömeges kihalásáért is felelőssé teszik.

Mindemellett az emberre is erősen rákkeltő, és állítólag a növényekből sem ürül ki teljesen, így a körforgás végén, az ipari feldolgozás után is belekerül az élelmiszerekbe.

Roundup gyomirtó szerét a Monstanto 130 országban védette le 2010-ig szabadalomként. Ez az első számú növényvédő szer a világpiacon. Az amerikai piacon 700 más termékben is megtalálható a glifozát.

Az elmúlt években minden szervezet úgy nyilatkozott a Roundupról, hogy nem okoz rákot az emberi szervezetben. De azt senki sem tagadta, hogy nagyon erős méregről van szó.

2016. júniusában az Európai Bizottság 18 hónappal meghosszabbította a glifozát értékesítésének engedélyét. Ha ezt nem kapta volna meg a szer, a vegyipari óriáscégeknek hat hónapon belül ki kellett volna vonniuk az európai piacról glifozát-tartalmú termékeiket.

A döntést hónapokon át tartó lobbizás előzte meg a tagországok részéről, mert felmerült annak szükségessége, hogy a különféle ellentmondó tudományos kutatásokat összegeznie kell az unió döntéshozó szervének.

Hogy ebben mennyire van benne a Monstanto keze, arról csak találgatni lehet, de nagyon sokan úgy gondolják, hogy a Monsanto háttérműködése nagyon is valós, és nem valamiféle összeesküvés elmélet.

összeesküvés egészség rák rákkutatás feltáró monsanto who


Megtekintések száma: 150000





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet