Gyönyörű fotók a minden évben megrendezett vikingfesztiválról

2017. február 6., hétfő




A Shetland-szigeteken megrendezett különös fesztiválra az egész világról érkeznek turisták, hogy egy olyan élményben legyen részük, mint sehol máshol.

Abban talán senki sem vitatkozik, hogy a viking kultúra az egyik legérdekesebb, egyben legrejtélyesebb európai kultúra a világon.

Nem csak annak köszönheti népszerűségét, hogy alapvetően az erő jelenik meg, mint fő motívum, melyet a kultúra több formában is felhasznál, de a hősi vikingek legendáiról rengeteget lehetett hallani a történelem folyamán.

Minden évben szentelnek egy teljes napot a viking kultúra, és a hagyományok ünneplésére.

Ilyenkor egy hatalmas fesztivál keretében a Shetland-szigeteken rendezik meg a nagy összejövetelt melyet alkalmanként több ezer ember is meglátogat, és egyre több turista érkezik ide a világ minden tájáról.

A fesztivált az ottaniak Up Helly Aa fesztiválként hívják, és ilyenkor rendszerint mindenki viking ruhába bújik, kardot, vagy fejszét ragad, pajzsot vesz maga mellé, és egész este ünnepel.

A fesztivál fénypontja általában az esti órákban veszi kezdetét. Hatalmas, vízre bocsátott gályára dobálnak fáklyákat, majd látványos kántálás keretében nézik, amint lángra kap az egész hajó.

A mulatozás ezután hajnalig tart, és bár kint hideg van, mégsem fáznak az emberek, akik addigra már alkoholos, örömittas állapotban vannak, és hatalmas fáklyákkal hadonásznak, táncolnak, és beszélgetnek.

Jellegzetes viking hadi eszközöket is felvonultatnak a fesztivál show elemeként, így láthatunk klasszikus viking hajókat, eredeti viking harci ruhákat is.

A minden évben Lerwickben megrendezett ünnepség hajnalig szokott tartani, majd mikro a felkelő nap sugarai megvilágítják az addigra már csak izzó parázsból álló elemeket, a helyiek megnyugszanak, és hazamennek.

Egyfajta testi, és lelki megtisztulás ez számukra, miközben arra emlékeznek, hogy honnan jtötek, és merre tartanak.

Ha te is szívesen részt vettél volna ezen a különleges hangulatú vikingfesztiválon, OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 109515





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet