Ha ez az 5 tünetet észreveszed a gyereken, akkor cukorfüggő! Mutatjuk, hogyan szoktasd le róla!

2017. július 20., csütörtök




Rendre cukorfüggőnek neveljük gyerekeinket?

Hiszed vagy sem, napjaink társadalmában egyre több a cukorfüggő felnőtt, és cukorfüggő gyerek. Tudatosan, vagy épp tudattalanul, de mind elkövetjük azokat a hibákat, melyek ahhoz az úthoz vezetnek, hogy nagymértékben cukorfogyasztóvá váljanak.

Fontos a cukor, és kell is a szervezetnek, de nagyon nem mindegy, hogy milyen arányában kerül be a szervezetbe.

A cukor ugyanis drogként is képes viselkedni, főleg, ha túlzásba visszük. És szülőként hajlamosak vagyunk minden földi jóval ellátni a gyereket.

Gondolj csak bele! Ha sír, ha jó történik vele, mindig találunk valami "ürügyet" arra, hogy cukorkával jutalmazzuk. A cukor így beépül az életébe, a mindennapi étrendjébe, pedig ilyen szinten nem lenne szabad. 

A cukor nélkül ugyanis megvan a szervezet, elég lenen a tudósok és szakértők szerint néhány naponta fogyasztani belőle, vagy kis mértékben, gyümölcscukorként.

A helyzet már rég átszaladt a ló túloldalára: minden harmadik gyerek túlsúllyal küzd, és ez a szám kutatók szerint megháromszorozódik a következő 30 évben.

Ha pedig ez még nem lenne elég ijesztő, akkor azt is figyelembe kell vennünk, hogy a pillanatnyi örömért, amit az okoz a gyereknek, hogy viszünk egy szelet csokit mindennap, mikor érte megyünk az oviba, függőséggel fizethet. Patkánykísérletekkel bizonyították, hogy a cukor ugyanazt a területet aktiválja az agyban, mint a kokain.

De vajon hogyan vedd észre, hogy cukorfüggő-e a gyereked? Érdemes végig nézned az alábbi listát, és átgondolni, a te gyerekedre, vagy akár rád mennyire igazak:

  • rendszeresen eszik nagy mennyiségű cukros ételt,
  • késő éjszakáig nem tud elaludni,
  • gyakran hangulatingadozásai vannak,
  • folyton éhes,
  • nehezen figyel oda huzamosabb ideig egy feladatra,
  • extrém válogatós.

De nem egyszerű cukor mentesíteni, nem igaz? A válasz sajnos az, hogy tényleg nem egyszerű, de nem lehetetlen. Ne úgy akard meggyőzni a gyereket, hogy miért ne egyen cukrot, hogy az elhízással ijesztgeted, vagy hogy le kellene fogynia.

Helyette célravezetőbb, ha megmutatod neki, milyen egészséges is az élet cukor nélkül. Mindemellett meghagyod neki a választást, hogy saját maga döntse el, akarja-e a cukrot, vagy sem. Ha tiltani fogod, úgyis rákap, az emberi természet már csak ilyen. Hisz mindig a tiltott gyümölcs a legédesebb...

Az alkohol és a drog veszélyeire felhívjuk a gyerekeink figyelmét, ebbe a sorba most már be kell illesztenünk a cukrot és feldolgozott élelmiszereket is.

Nagyon komoly probléma, mely egész jövőbeli generációkat sújthat, és óriási tragédiákat okozhat majd, ha nem vagyunk kepések egy tudatos nemzedéket kinevelni fiainkból és lányainkból.

OSZD MEG másokkal is

egészség feltáró egészség megelőzés élelmiszeripar természetes gyógymód


Megtekintések száma: 187676





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet