Ha ez igaz a Kék bálna jelenségről, akkor többé semmi sem az, aminek látszik!

2017. május 1., hétfő




OSZD MEG te is, mert elképzelhető, hogy egy hihetetlen átverés áldozatai vagyunk!

Az utóbbi időben a Kék bálna jelenség szinte a semmiből bukkant fel a magyar oldalakon, és még a hírekben és a rádióban is találkozhattunk vele.

Sokan már akkor arról számoltak be, hogy a hihetetlenül szadista és veszélyes játéknak már megvannak az első magyar áldozatai is.

Korábban már írtunk róla, hogy a Kék Bálna nevű játék lényege az, hogy az életükben hitüket vesztett fiatalokat kebelezze be, és önkényes, szadista játékokra invitálja. A végső cél az, hogy elvegyék a saját életüket, így dicsőülve meg.

A Kék Bálna nevű jelenség egyre sűrűbben bukkan fel a környező országok híradásaiban, és az utóbbi napokban-hetekben itthon is egyre nagyobb hullámokat vet és pánikot kelt.

Most azonban napvilágot láttak olyan elméletek is, melyek szerint a Kék bálna jelenség mögött egy hihetetlenül agyafúrt terv áll: egy világméretű átverés.

Ha ez igaz, akkor semmi sem az, aminek látszik, és ezt MINDEN embernek tudnia kell!

Állítólag több mint 130 orosz tinédzser halt meg abban a játékban, amelynek lényege, hogy a résztvevők a VKontakte, a legnépszerűbb orosz közösségi portálon található „halálos csoportokba” való belépéssel válhatnak játékossá, és ötven napig különböző feladatokat kell teljesíteniük.

Azonban több újságíró is utána járt az utóbbi időben ezeknek az eseteknek, és nem találtak létező bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy ezek megtörténtek volna.

Sőt, sokan már a halálos csoportok létét is kétségbe vonják.

Az egésznek vannak ugyan valós alapjai, de az egész csak egy orbitálisan nagy bizniszen alapult - állítják az oknyomozó újságírók.

Filipp Bugyejkin, aki feltehetőleg kitalálta a játékot, elmondta, hogy az általa irányított f27 csoportok csupán azért tartalmaztak öngyilkosságról szóló anyagokat, mivel erre a témára nagyon fogékonyak a fiatalok, és hát végtére is a csoportok látogatottsága remek reklámpénzeket jelentett számára.

Ez pedig azonnal felvetette, hogy a Kék bálna talán egy hatalmas átverés is lehet, melynek ugyan van némi alapja, de közel sem olyan veszélyes és halálos, mint ahogyan azt állítják.

A bombát az egyik friss bulvárlap robbantotta, amely néhány napon belül két állítólagos magyar áldozatról is beszámolt. Ahogy az Index viszont megjegyzi: az újság szerint az egyik érintett esete 2016 januárjában történt, a fiú pedig még korábban, 2015 novemberében lett öngyilkos – jóval a Kék bálna játék kelet-európai felbukkanása előtt.

Semmi sem bizonyítja tehát az esetek nagy részének valódiáságát.

Ha pedig ez a teória a helyes, a játék maga sem létezett talán, és mindenkit átvertek, a teljes mádiét és a sajtót, valamint az embereket, mindössze azért, hogy a tévét több ember nézze, és sokkal több lapot tudjanak eladni az újságok.

Egyfajta üzleti találmány lehetett tehát ez az egész?

Elképzelhető... Ha pedig ez így van, arról mindenkinek tudnia kellene!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 75908





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet