Ha ez valóban igaz, az bizonyíthatja a paranormális képességeket!

2017. április 9., vasárnap




Egyesek szerint a hatodik érzés megdöbbentő, történelmileg dokumentált esete.

Az első atombomba felrobbantásának fénye olyan erős volt, hogy még a vakok is láthatták – mesélik egy új-mexikói lány beszámolójára hivatkozva a mai napig. A Snopes is utánajárt annak idején, hogy pontosan mi is igaza  történetből.

Ha ugyanis igaz, akkor ez bizonyíthatja egy paranormális világ, és a különleges képességek létét.

Sokan ugyanis úgy tekintenek az ügyre, mint a hatodik érzék egyik megdöbbentő, és történelmileg dokumentált esetére...

Az atomfegyvert a legnagyobb titoktartás közepette fejlesztették ki a második világháború alatt a Manhattan terv keretében. Bár legalább egy alkalommal kritikus információk szivárogtak ki a projektről, a negyvenes évek háborús sajtószabályozása gyorsan elsüllyesztett minden ezzel kapcsolatos híradást.

A különleges titoktartásnak köszönhetően az amerikai közvélemény keveset tudott az új fegyverről, és az éles bevetés után egy ideig csak másod- illetve harmadkézből értesült a bomba pusztító hatásáról. 

Először és részletekbe menőbben csak John Hersey 1946-os, New Yorkerben megjelent cikkéből ismerhette meg a hirosimai bombázás pusztító következményeit.

Az információhiány következtében a japán robbantások után elképesztő legendák kaptak szárnyra: szóbeszédek terjedtek a támadás során elpárolgó áldozatokról, akiknek csak az árnyékuk maradt meg, továbbá a radioaktivitás következtében óriásira nőtt állatokról és emberfeletti képességekre szert tevő túlélőkről. 

De születtek legendák a próbarobbantásról is: egy újságcikkekben is megörökített történet szerint az 1945 júliusában végrehajtott Trinity kísérlet fénye olyan erős volt, hogy azt még egy rokonaival arrafelé autózó vak lány, Georgia Green is látta, és rá is kérdezett, mi volt az.

Elképesztő történetet fogsz hallani, ami nagy valószínűséggel igaz, és rengeteg dolgot bizonyíthat a paranormális dolgokkal kapcsolatban. Ugyanis tudományos amgyarázata mind a mai napig nincs.

A vak lány esetéről a próbarobbanás idején valóban beszámoltak a lapok, de mivel a világ akkoriban még nem tudott az atombomba fejlesztéséről, a szemtanúk lőszerrobbanásra gyanakodtak, így az erről szóló beszámoló sem kapott nagy visszhangot.

A történet híressé csak a hirosimai bombázásról szóló hírek megérkezése után vált, amikor is a lapok újra elővették a vak lány visszaemlékezését.

Hogy mit érzékelt Georgia Green aznap, amikor a kocsiban azt kérdezte: “Mi volt ez?”

Ez pont aza torobbanás pillanatábn volt. Vagyis nagyon sokan a mai napig úgy tartják, hogy a lány mintegy hatodik érzéke segítségével érezte meg magát a robbanást.

A Snopes szerint biztosan nem tudható, mindenesetre léteznek racionális magyarázatok is az esetre. Egyrészt bár Green valóban nem látott, a fényes és sötét helyzeteket meg tudta különböztetni, tehát egy hajnali sötétségben bekövetkező erős fény felismerése esetében nem tartozott a csoda kategóriába.

Másrészt későbbi beszámolók szerint arra sincs egyértelmű bizonyíték, hogy a “Mi volt ez?” kérdés feltétlenül a villanásra vonatkozott; lehetett utalás a robbanás következtében tapasztalható légnyomás- vagy hőmérséklet-változásra, esetleg az autó megrázkódására.

Midnezek mellett mégis sokan hisznek a jelenség apranormális vonzatában, és aspektusában. Ez lehet az egyetlen történelmielg is feljegyzett olyan eset, amit nem tudnak egyértelműen megmagyarázni a tudomány részéről...

paranormál rejtély rejtélyek történelem hatodik érzék


Megtekintések száma: 36988





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet