Halálos paraziták jutnak be Európába a menekültekkel együtt: a világ tudósai és a WHO figyelmeztet!

2018. július 13., péntek




Borzalmas hatású parazitás kórságokat hurcolnak be a kontinensre. nincs megállás, terjedni kezdtek egyes régiókban a különféle vérfertőzések!

Karl Hoffmann, az Aberystwyth University parazitológiai professzora a The Independentre írt hosszú elemzésében figyelmeztet egy olyan veszélyre, amihez nagyban hozzájárult a nyitott határok gondolata. 

Így ugyanis olyan betegségek terjednek – sokkal könnyebben, mint korábban –, amelyek emésztési zavarokat, vakságot okozhatnak, vagy megnövelik az AIDS-fertőzés, a rák kialakulásának valószínűségét.

A szerző egy konkrét példát is idecitál, a schistosomiasis vagy bilharziózis nevű betegségre figyelmeztet – emberi nyelvre lefordítva vérmétely fertőzésről ír.

Nem olyan régen azok a betegségek, amiket ezek a férgek terjesztenek, még Afrika, Ázsia és Dél-Amerika földrészére korlátozódtak. De manapság, amikor szabad a mozgás és itt a klímaváltozás, ezek a paraziták Európában és Észak-Amerikában is felütik fejüket.”

A vérmétely egy, a vérerekben megtelepedő laposféreg okozta megbetegedés, amely a malária után a legtöbb embert fertőző parazitás kór napjainkban. 

A betegség ismertetéséhez az Országos Epidemiológiai Központ bejegyzését hívtuk segítségül, ismertetésük szerint a kórokozók a fertőzött ember székletével és vizeletével terjednek.

Ahol nincs csatornázás, ott a fekália és vizelet az édesvizekbe jut, az édesvizekben élő csigákban aztán a paraziták petéi lárvákká fejlődnek, majd visszakerülnek a vízbe. 

Tehát mindenki, aki fertőzött édesvízben fürdőzik, mosakodik, veszélynek van kitéve. 

Az ilyen vízben fürdőző emberek bőrén átfúrják magukat a lárvák, a behatolás helyén aztán viszkető bőrgyulladás keletkezik.

2-3 hét múlva újabb komoly tünetek lépnek fel: láz, hidegrázás, köhögés, hasi görcsök, véres hasmenés, izomfájdalmak, nyirokcsomó- és májmegnagyobbodás.

Egy kifejlett nőstény vérmétely 5-10 évig él az emberi szervezetben, a belek és a máj ereiben. A diagnózis felállítása után gyógyszeres kezelés szükséges, védőoltás azonban nincs.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa betegségek politika menekültek világjárvány bevándorlás


Megtekintések száma: 20600





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet