Hallucinogén anyagok segíthetnek a rák elleni küzdelemben?

2016. december 2., péntek




A kutatók azt nem állítják, hogy ezekkel le lehetne győzni a rákot, de azt igen, hogy egyértelműen segítenek a haláltól való félelem feldolgozásában.

Szomorú tény, de ha valakinek azt mondják ma, hogy rákos, az tulajdonképpen a halálos ítéletét hallja.

A rákgyógyítás 50 unalmas éve

Ma, a 21. században annak ellenére nem gyógyítható a betegség, hogy feltaláltuk az antibiotikumokat, lebegő hidakat emeltünk, embert juttattunk a Holdra, és a hírek szerint már a Mars meghódításán gondolkodunk.

A rákkutatás az utóbbi 50 évben valamilyen rejtélyes oknál fogva egy helyben toporgott. Sok összeesküvés elmélet hívő szeriont ez nem véletlen történt így, és már régen is voltak ellenszerek a rákra, amiket a gyógyszeripar szép lassan, még csíráiban elfojtott.

Sokszor a diagnózis megismerése után elindul az ember a lejtőn, és különféle gyilkos kezeléseknek veti alá magát, amitől még rosszabbul lesz. Sőt! A statisztikák szerint a rákos betegek nagy része a kemoterápia mellékhatásaiba hal bele, nem is a kórba.

A testi leépülés mellett azonban sokan hanyagolják a lelki leépülés tényét. A betegek nem tudnak megalkudni a halállal, és nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak megküzdeni az elmúlás gondolatával.

Új-régi szemléletmód segíthet a rák kezelésében

Sok orvos van azon az állásponton, hogyha a betegséget nem is tudjuk kezelni – de törekszünk rá minden erőnkkel – akkor az életminőséget kell a lehető legnagyobb mértékben feljavítani, így biztosan nyer a beteg is és orvosa is, nem számít, mi lesz a végeredmény.

Ezt az annak idején forradalmi gondolatot egy amerikai orvos, Dr. Patch Adams vezette be, akit akkor még bolondnak tartottak, de később őt igazolta az idő.

Adams jelenleg az amerikai Urbana városban él. Az intézettel karöltve egy alternatív egészségügyi modellt működtetnek, amelyet nem támogat semmilyen egészségügyi biztosító.

Furcsa módon ma már különböző vizsgálatok is igazolják, hogy azon betegek jóléte, és esélye nagyban megnőnek, akik képesek feldolgozni az őket ért lelki traumákat a betegségük kapcsán.

Hallucinogén anyagok a rák elleni küzdelemben

Két, független kísérletet is végeztek különböző hallucinogén anyagok tulajdonságait, és hatásait vizsgálva. A rákos betegek jó része súlyos depresszióba szokott esni.

Ezeket a súlyos eseteket vették alapul, és ezen pácienseknek rendszeresen adagoltak különféle szereket, melyek képesek pszichoaktív szerként viselkedni. észrevették, hogy 2-3 hét elteltével a betegek 83%-a érezte úgy hogy jóval kevésbé depressziós.

Sőt, voltak, akiknél majdnem teljesen megszűntek a tünetek, és sokkal könnyebben tudtak szembenézni saját halandóságuk riasztó tényével.

A legtöbb orvos szerint ezért a hallucinogén anyagokat rendszeresen alkalmazni kellene a rákkezelések egy kiegészítő megoldásaként, hogy a betegeknek legalább az életkörülményeik és a közérzetük rendben legyen, míg átvészelik a kórt.

Nem utolsó szempont az a köztudott tény, hogy ha jó a beteg közérzete, sokkal nagyobb eséllyel gyógyul fel bármilyen betegségből. Ennek az okát jelenleg nem ismeri a tudomány, de mégis bizonyított, mérhető tény.

tudomány egészség orvostudomány rák rákkutatás rákgyógyítás


Megtekintések száma: 89417





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet