Hamarosan egészen biztosan idegen életformákra találhatunk!

2017. április 18., kedd




2009 óta naponta legalább 1 exobolygót fedezünk fel. A csillagászok szerint közel a történelmet író végső felfedezés.

Már nagyon közel állunk egy fejlett idegen civilizációval való kapcsolatfelvételre.

Legalábbis matematikailag ez a legoptimálisabban kikövetkeztethető dolog a jövőre nézve.

Ha pedig a matematika, azaz a puszta számok is - melyek nem hazudnak - feketén-fehéren azt igazolja, hogy az elkövetkező 5-10 évben rálelünk az idegenekre, akkor minden esély megvan rá, hogy így is legyen.

A SETI gőzerővel dolgozik a problémán, és az összes rendelkezésére álló szemet az égre tapasztotta, a füleket pedig a rádiókra, rádióteleszkópokra.

Mindemellett rengeteg nagy teljesítményű földi teleszkóp, és több nagy műhold, űrteleszkóp dolgozik azon, hogy a világegyetem minden zegzugát feltérképezzék idegenek nyomai után kutatva.

Ráadásul, mint már írtuk, a matematikai számításokból is egyértelműen az következik, hogy az elkövetkező rövid történelmi időszakban idegenre bukkanunk.

Ugyanis 2009 óta gyakorlatilag minden nap minimum egy, vagy több exobolygót fedeznek fel a csillagászok.

Az exobolygók mindegyike olyan bolygó, amin potenciálisan lehet élet az elhelyezkedése, vagy a rajta található kémiai anyagok, légkörük összetétele révén.

Ezek közül ha egyetlen egy is létezik, mely képes volt meg is tartani az életet, és az élet is képes volt felnőni, valamint továbbfejlődni fejlett életformákká, akkor is kismillió olyan civilizáció élet a galaxisban, melyek legalább olyan technológiai fejlettséget elértek, mint mi.

Sőt, a becslések szerint is több száz olyan civilizáció létezhet, melyek jóval fejlettebbek, mint mi vagyunk.

Gondoljunk csak a nemrégiben felfedezett Trappist-1 csillagrendszerre, melynek 7 bolygója lehet potenciálisan lakható, ezek közül pedig 3 van a ténylegesen lakható zónán belül.

És ez csak egy a rengeteg felfedett csillagrendszerből. Sokkal több létezhet, amiről még nincs is tudomásunk.

Vagyis az idegen életformák csak úgy hemzseghetnek a galaxisunkban, vagy a szomszédos rendszerekben.

Nagyon sokan optimisták, és egyre több szakember van azon az állásponton, hogy tényleg nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy felfedezzünk egy rajtunk kívüli fejlett civilizációt.

A felfedezést követően egyáltalán nem lesz könnyű a kapcsolatfelvétel, és még éveken, évtizedeken keresztül kérdéses lesz, hogy valóban idegenedek nyomaira bukkantunk-e,d e a technológia fejlődésével ere is egyértelmű választ fogunk kapni a jövőben.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány idegen idegenek idegen civilizációk


Megtekintések száma: 30305





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet