Hamarosan itt a jövő közlekedési eszköze, a dróntaxi!

2017. február 20., hétfő




Dubaiban valósulhat meg először, de az egész világon elterjedhet.

Hihetetlen, miket ki nem találnak. A tömegközlekedést egyre inkább megpróbálják forradalmasítani, hogy egyrészt modern, kevésbé környezetszennyező technológiák terjedjenek el, másfelől sokkal kevesen energiát fogyasszon az emberiség.

Néha ebből az utóbbi időben meglehetősen futurisztikus dolgok születtek, mint az elektromos autók, vagy a mágneses elven a sínek felett lebegő vasutak, vagy a Hyperloop, mely egy vákuumcsőben közel 1200 km/h sebességgel közlekedő kapszula lesz.

A legújabb őrült, de nagyon hasznos tervezet az, hogy Dubaiban 2017 nyarán már egy egyszemélyes modern dróntaxival tudják majd a fontosabb emberek kikerülni a hatalmas dugókat, és gyakorlatilag azonnal ott teremni bárhol.

És ez még nem minden. A rendszer ugyanis olyannyira profin lesz kivitelezve, hogy teljesen automatikus lesz, és már most is az. Ugyanis a szerkezetet már többször tesztelték is.

Nem csak automatikusan szállítja az utasokat a megfelelő célhelyre, de még légkondicionált is, ami a Dubai melegben nagyon fontos, és nem elhanyagolható, valamint az sem, hogy 4G internet elérési lehetőséget nyújt.

A dróntaxi 90 kilométeres sebességgel tud repülni, és 250 méteres magasságon közlekedik, az akkumulátorok pedig egy 30 perces repülést tesznek lehetővé.

Ez első hallásra nem valami sok, de a dróntaxi percek alatt képes elérni egy adott célterületet, így 3-4 fuvart is meg tud tenni egy lemerülés alatt, amin aztán percek alatt újra segíteni lehet egy feltöltéssel.

Ugyanaz a cég már Amerikában is komoly tesztrepüléseket végez, és elmondásuk szerint ha nagy sikere lesz, idővel még több országban be fogják vezetni.

Az más kérdés, hogy szerény hazánkban mikor lehet majd találkozni vele, de egy darabig még nemigen lesz igény az efféle dolgokra itthon.

technológia technika érdekes video érdekesség


Megtekintések száma: 35986





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet