Hamarosan kiderülhet, ténylegesen volt-e Holdra szállás

2016. december 4., vasárnap




Egy különleges küldetés keretében látogatnának vissza a Holdra, a régi holdmissziók eszközei után kutatva.

Az összeesküvés-elméletek rajongói örülhetnek, hiszen a Google Lunar XPrize versenyének résztvevője, a német PT Scientists most írta alá indítási szerződését a Holdra, egyik célja pedig az, hogy az Apollo-17 által a felszínen hagyott holdjáróról fotókat készítsen.

Megrendezett Holdra szállás?

Már a Holdra szállást követő években, hónapokban felmerült az a sokak szerint abszurd, mások szerint ellenben jogos felvetés és gyanú, hogy az egész talán meg sem történt.

A történet nem volta teljesen alaptalan, és Amerikának minden indítéka meglett volna rá. Hidegháborús időszak volt, és nem maradhatott alul az űrversenyben, főleg úgy, hogy az oroszok előnyben voltak, mivel ők küldtek fel először embert az űrbe.

Éppen ezért úgy vélték sokan, hogy az egész Holdra szállás megrendezett volt, és valójában az egészet egy stúdióban vették fel.

Filmstúdióban vehették fel

Több érdekes, és egyben árulkodó jel látható a Holdi felvételeken. A zászló, melyet a NASA űrhajósai a Hold felszínébe szúrnak, például egyértelműen furcsa dolgokat produkált. A Holdnak nincs légköre, tehát a szél sem fúj, így nem lenghet az USA zászló sem a holdon, pedig ez látszódik a felvételeken.

A NASA magyarázata, hogy a zászló össze volt tekerve egy vékony csőben, és amikor kibontották, az elektrosztatikus töltés miatt beremegett a vászon. Ezen kívül mivel a zászló felső része egy rúddal van kimerevítve, amikor ledöfték a földbe a zászlórudat, a rúdon lógó zászló szinte a végtelenségig mozoghat ide-oda, mivel nincs légellenállás, ami megállítaná.

Egy másik felvételen egy C betűvel megjelölt szikla látszik, ami szintén a stúdió felvétel gyanúját erősítette. Egyesek azt is tudni vélték, melyik stúdióban vették fel annak idején az évszázad átverését.

Hamarosan minden kiderülhet

Most egy különleges csapat teljesítheti a Google Lunar XPrize versenyének feltételeit: holdjárójának legalább 500 métert meg kell tennie a Hold felszínén, és nagyfelbontású videót és képeket kell visszaküldenie a Földre.

Az első csapat, amelynek ez sikerül, elnyeri a húszmillió dolláros fődíjat, a második csapat pedig ötmillió dollárt kap.

A Kickstarteren is kampányoló csapat ezeken kívül még arra is vállalkozik, hogy fotót készítsen az Apollo-17 által otthagyott roverről. Ezzel gyakorlatilag elejét vennéa további összeesküvés elméletnek a Holdra szállás valódiságával mkapcsolatban.

Hamarosan tehát megtudhatjuk, valóban volt-e Holdra szállás, vagy ténylegesen nem történt meg az egész.

Ha minden a tervek szerint halad, előzetesen arra számítanak a legtöbben, hogy 200 méteres távolságból tudnak majd felvételeket készíteni a Holdon hagyott űreszközről, ezzel végleg pontot téve a Holdra szállás összeesküvés elméletére.

tudomány összeesküvés hold holdra szállás


Megtekintések száma: 83368





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet