Hanghullámokkal gyógyítanák az agyat

2016. december 11., vasárnap




Új kísérletek indultak, melyek azt vizsgálnák, hogy agyhullámokkal miként gyógyíthatók egyes agyi betegségek, rendellenességek.

Hanghullámok és az orvostudomány

A kutatók és az orvostudomány már régóta sejtik, hogy akár bizonyos mértékű hanghullámokkal is lehetne egyes betegségeket gyógyítani.

Bizonyított, hogy a hanghullámok komoly hatással vannak az emberi agyra, és arra, hogy az hogyan reagál egyes helyzetekre, egyes betegségekre.

A hanghullámok nem csak jótékony, hanem káros hatással is lehetnek ránk, ezt már a világháborús kísérletekben is bizonyították, amikoris olyan hanghullámokat generáló ágyúkkal kísérleteztek, melyek képesek voltak összeroppantani az emberek belső szerveit.

Az agyi betegségek gyógyításának kulcsa lehet

Egyre több tudós, és orvos vélekedik úgy, hogy érdemes lenne a hanghullámokat irányított módon arra használni, hogy egyes agyi vagy mentális betegségeket megpróbáljanak gyógyítani vele.

Az eljárás bár még eléggé elméleti, akadtak már közvetett bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy egy-egy ilyen hanghullámokkal való kezelés komoly javulást eredményezhet néhány betegség kapcsán.

Az agyi elváltozások egy része ugyanis valamilyen okból kifolyólag képes reagálni a hanghullámokra.

Operációk, hullámok segítségével

Sőt, ez még nem minden. Egyesek szerint a jövőben lehetséges lesz komoly műtéteket elvégezni pusztán hanghullámok segítségével, anélkül, hogy felnyitnák a betegeket.

Nemrég például Londonban voltak képesek az orvosok úgy elvégezni egy agyműtétet, hogy nem kellett hozzá felnyitni a koponyát. A szokásos eljárások helyett hanghullámok segítségével végezték el a beavatkozást.

Egy 52 éves kóros reszketésben, remegésben szenvedő férfi tüneteit voltak így képesek gyakorlatilag megszüntetni.

Azért óriási jelentőségű az eljárás, mert ehhez egyetlen vágást sem kellett ejteni a páciensen, és nagyon biztonságos, nem utolsó sorban költséghatékony és olcsó kezelési forma lehet a jövőben.

egészség orvostudomány betegség betegségek


Megtekintések száma: 30891





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet