Hatalmas változás jön az időjárásban, aztán több éven át nem tágít majd a brutális meleg!

2018. augusztus 15., szerda




Szerdán hazánk keleti részei felett is átvonul a már gyengülő fázisában lévő hidegfront, így további csapadékra főként az északkeleti, keleti megyékben számíthatunk, a napi hőmérséklet maximum közel 4 fokkal lesz alacsonyabb a keddinél – közölte az Országos Meteorológia Szolgálat.

Azonban ami ezután vár ránk... de erről lentebb!

Hozzátették, az északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 31 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos északkeleti határvidéken ennél akár több fokkal is hűvösebb lehet. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Közben kijött a hír, miszerint tudósok előre jelezték, hogy egy éveken át tartó kánikula jöhet.

Nem egybefüggő, de az elkövetkező nyarak egészen 2022-ig berutális hőhullámokkal lesznek tarkítva.

Ez pedig emberre, állatra de még vagyontárgyakra is veszélyes lesz!

"Abnormálisan meleg" lesz az időjárás 2022-ig, nagyobb lesz az esély a szélsőséges hőmérsékletek kialakulására - figyelmeztettek francia és brit kutatók egy új előrejelzési rendszer adatai alapján.

Nagy a valószínűsége annak, hogy az időjárás még a globális felmelegedésen alapuló klímamodellek által előre jelzettnél is melegebb lesz a következő öt évben 

- írták a Nature Communication folyóiratban megjelent tanulmányukban a franciaországi Országos Tudományos Központ szakemberei és a Southamptoni Egyetem kutatói.

A 2015. decemberi párizsi klímacsúcs résztvevői vállalták ugyan, hogy 1,5 Celsius-fokon belül tartják a globális felmelegedést az iparosodás előttihez képeset, egyre több kutatás jelzi azonban, hogy a klímacsúcson vállalt kötelezettségek nem elégségesek, a Föld 3 Celsius-fokos felmelegedés felé tart az évszázad végéig.

Egészen "izgalmas" és szomorú jövő várhat tehát ránk...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány időjárás kánikula


Megtekintések száma: 12192





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet