Hátborzongató dolgokat művel a testeddel a diétás kóla! Erről tudnod kell!

2017. július 4., kedd




Ha aggódsz az egészséged miatt, ezt feltétlenül olvasd el!

A kalóriamentes, mégis rendkívül édes ital ma az egyik legnépszerűbb folyadék a víz és a kóla után.

Hiába kalóriamentes, a démonizált kalóriákon kívül több olyan egészségügyi veszélyes is jár, melyet elhallgatnak előled, és melyet az élelmiszeripar nem ver nagy dobra.

Nagymértékben rontja a bőröd állapotát

Az első, ami azonnal szembetűnővé válik, mindössze akár néhány nap fogyasztás után az a bőröd állapotának erőteljes romlása. Ez azért van, mert a kémiai egyensúlyt bontja meg a szervezetedben, és így a bőröd pH értéke sem lesz megfelelő.

Hatalmas pattanások, bőrgyulladások alakulhatnak ki, és mitesszerek sokasága, ezért, ha Amerikában valaki ilyen tünetekkel megy orvoshoz, azonnal első körben javasolják neki, hogy szokjon le mindenféle üdítőről, még a diétásról is.

Tönkreteszi a fogaid

A Fogorvosok nemzetközi Szövetsége azt állítja hivatalos ajánlásában és állásfoglalásában, hogy a cukros, és diétás üdítőitalok rendszeres fogyasztása nagyon nagymértékben képes roncsolni a fogakat.

Fokozza a lepedékképződést, ezáltal a fogakra sokkal gyorsabb ütemben rakódik le. Az üdítőkben lévő citromsav és foszforsav pedig a zománcot is rombolja, és rengeteg foganyagot "esz meg".

Vesekárosodás

Vesekárosodott vagy? Üdv a cukros és diétás üdítők fogyasztóinak népes táborában. A vesekárosodáshoz elég mindösszesen napi 2 pohár diétás kóla. Tehát hiába iszod diétásan, azt gondolva, hogy ezzel sokat tettél az egészségedért, valójában titkon befizetted magad egy vesekezelésre a jövőben.

Kutatások igazolják ma már, hogy 30%-kal képes növelni a vesekárosodás kockázatát, mivel jelentősen megterheli a vesét.

Cukorbetegség

megdöbbentő, de a diétás üdítők és így a diétás kóla is képes, és tud is kettes típusú cukorbetegséget eredményezni, és ehhez nem is kell feltétlenül kitartóan fogyasztani belőle.

Eleinte nem tudták semmivel alátámasztani a feltételezéseket, mára viszont fordult a kocka. Egyre több tanulmány igazolja, hogy a cukoranyagcserében jelentős változásokat idéz elő, aminek következtében a cukorbetegség kockázata nagymértékben nőhet.

Végzetes kiszáradás

Nem sokan tudják, de ellentmondásos módon akár kiszáradás, extrém esetben halkált is okozhat a rengeteg diétás üdítő fogyasztása.

Ez azért van, mert jelentős koffein mennyiség van ezekben az üdítőkben, ami erősen vízhajtó hatású, így kiszárad tőle a szervezet. Ez rossz közérzetet okot, és alapjaiban változtatja meg a metabolikus anyagcserénket is.

Mindemellett még szomjasabbá válunk, és még többet iszunk belőle, ami egy ördögi körbe jelent belépőt.

Metabolikus szindrómához vezet

Különböző emésztőszervi megbetegedéseket, krónikus állapotokat tud előidézni a diétás kóla, ami olyan emésztésipanaszokkal jár, amik nagyságrendekkel képesek megnehezíteni az életünket.

Ehhez már összetett kezelés szükséges, mivel az egészségünket nagymértékben képes rontani egy ilyen előidézett folyamat, ezért óvatosan kell bánnod a diétás üdítőkkel és a kólával.

Hízás

Megdöbbensz, de ez is kifejezetten igaz! Bár kalória valóban alig van ezekben a diétás italokban, mégis számtalan kutatásban igazolták azt, hogy a rendszeres fogyasztás súlynövekedéssel járt.

Egy-egy elfogyasztott diétás kóla 65%-kal növeli az elhízás veszélyét, és azt, hogy a zsírpárnák lerakódjanak a szervezetben.

Ezért nagyon vigyázni kell vele, és sokan emiatt nem szeretik és támadják a diétás üdítőket, mivel azt a hamis látszatot keltik szándékosan az élelmiszeripar reklámjai, hogy ezek az italok egészségesek, és fogyni lehet tőlük.

OSZD MEG másokkal is! 

egészség feltáró egészség megelőzés élelmiszeripar


Megtekintések száma: 293692





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet