Hátborzongató dolgot találtak az óceán mélyén egy műholdas felvételen

2017. március 9., csütörtök




Lehet, hogy olyan dolgot találtak, amit már nagyon régóta keresnek.

Bizonyító erejű kép oldhatja meg a rejtélyt

Nemrégiben egy műholdas felvételen bukkantak rá valamire, amiről sokan azt gondolták akkor, hogy egy modernkori rejtélyre derülhet fény.

Méghozzá a modern repüléstörténet egyik legégetőbb rejtélyére, az MH370-es malajziai repülőjárat rejtélyes eltűnésére.

A kép már a tavalyi évben is az interneten keringett, és már akkor szóltak arról hírek, hogy bizonyító erejű lehet. Azonban az ügy egy időre elsikkadt, és vizsgálatoknak vetették alá a képeket.

Hosszú időn át nem lehetett tudni erről semmit, most azonban több szakértő is azt állítja, hogy a képek egyértelműen bizonyíthatják, hogy az eltűnt légi járat valóban ott van az óceán mélyén, méghozzá egyben.

Az MH370-es megmagyarázhatatlan eltűnése

Talán sokan emlékeznek az elmúlt évek legérdekesebb, és egyben legbizarrabb légi katasztrófájára. Pontosabban rejtélyére, mert a mai napig nem tiszta, hogy mi is történhetett valójában.

A járat Kuala Lumpurból szállt fel 2014. március 8-án, helyi idő szerint 0:41-kor, és menetrend szerint Pekingben kellett volna leszállnia 6:30-kor.

Azonban a földi irányítás 1:22-kor elvesztette a kapcsolatot a géppel, amikor az Malajzia és Vietnam között haladt, a Thai-öböl felett, utazómagasságon, körülbelül 10 600 méteren. Hivatalosan 2:40-kor jelentették az eltűnését. Az időjárási körülmények jók voltak. A repülőgépről vészjelzés nem érkezett.

Március 13-án az Indiai-óceánon is elkezdték keresni a gépet, mert amerikai nyomozók gyanúja szerint a gép hajtóművei jeleket sugároztak az eltűnést követő 4 órán át, és így még 4000 kilométert repülhetett. A Malaysia Airlines ezt az információt később nem erősítette meg.

Rengeteg teória merült fel, és az egyik legerősebb teória szerint a gépet a pilóta maga, vagy egy másik, repülési tapasztalatot szerzett ember eltérítette.

Ráadásul március 8-án a Maldív-szigeteknél fehér alapon piros jelzésekkel ellátott, alacsonyan szálló repülő láttak.

A feltételezések szerint a gép az eltűnése után akár 7 órát is repülhetett. Hogy pontosan mi történt, az a mai napig rejtély, mint ahogyan az is, hogy hol lehet a gép. Nem került ugyanis elő a roncs, csak kisebb darabok belőle.

2015. július 29-én a Franciaországhoz tartozó Réunion szigeténél egy csűrőlapot találtak, amelyről augusztus 5-én bejelentették, hogy az eltűnt géphez tartozik.

Két évvel a Malaysia Airlines MH370 járatának balesete után egy szárnydarab vizsgálata után jutottak arra a következtetésre, hogy a gépet a szerencsétlenség bekövetkezése előtt nem robotpilóta vezette, ez is egy lehetséges eltérítésre utalt.

A gépeltérítő-teória magyarázatot adhat arra is, miért nem találtak még rá a gép roncsaira, hiszen ha ember vezette, egyrészt máshol csapódhatott a vízbe, mint ahol eddig keresték.

A nagy kérdés persze az, hogy ki, és miért téríthette el, mi volt az indíték, és mi lehetett a feltételezett cél. Azonban amíg nincs meg a roncs, minden találgatás haszontalan.

Roncsok a felvételen

A szokatlan, valóban repülőgép alakzatra emlékeztető anomáliára egy kutató bukkant rá, miközben a NASA által készített Google műholdas felvételeket nézegette.

Ekkor vetette fel, minden nagyobb sajtóorgánumnak elküldve a területről készült fotót, hogy elképzelhető, hogy a nemrég eltűnt MH370-es járat roncsai lehetnek.

Ha igaza van a férfinek, és a hatóságok egyszer alaposabban is megvizsgálják a területet, akkor a gép Fokváros környékén, Afrika-Déli partjainál zuhanhatott a tengerbe.

Talán lehet alapja a dolognak, hiszen nemrégiben Afrika partjainál, pont ezen a területen akadtak újabb repülőgép roncsokra, melyeket elküldték elemzésre, hogy kiderítsék, valóban az elvesztet járatból valóak-e.

Ha tényleg bebizonyosodik ez a teória, és a felvétel a valódi roncsot mutatja, akkor rengeteg kérdés felvetődik az egyben maradt ronccsal kapcsolatosan, és az MH370-es járat rejtélye még jobban elmélyülhet.

rejtély rejtélyek


Megtekintések száma: 131489





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet