Hátborzongató felfedezést tettek a világunkról: NEM is létezik, ahogyan mi magunk sem?

2023. február 21., kedd




Minden csak egy jól összerakott illúzió, egy mesterséges szimulációban! Az egész tudományt a feje tetejére állíthatja!

Az elmúlt években már többször felmerült annak a gyanúja, hogy a világunk talán nem más, mint egy mesterséges szimuláció.

Egy olyan virtuális világ, mely nem létezik a maga fizikai valóságában.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy mindannyian csak egy levetülései vagyunk egy komputer programnak, és mi is a rendszer részei vagyunk.

Az univerzum sajátosságait kutatva olyan eredményekre bukkantak tudósok, amik megkérdőjelezik a valóságunkat és azt, hogy az univerzum egyáltalán létezhet.

Nick Bostrom – Oxford Egyetem – filozófia professzora szerint az emberiség eljuthat a poszthumán életformáig, azaz addig, hogy már nem teljesen tekinthető embernek – robotizált lesz.

Ha pedig eléri, képes lesz szimulációkat létrehozni. Ezt ma is képesek vagyunk kis léptékben megtenni, lásd szimulációs játékok, mint amilyen a Sims vagy a GTA.

Ha létezik szimuláció, és benne vagyunk, talán a jövőbeli emberi faj a szimuláció létrehozója, mi pedig a szimulált emberi múltban élünk.

És ez még nem minden!

Olyan jeleket és mintázatokat vettek észre a kozmoszban midnenhol, melyek egy adott szabályosságot mutatnak

Ez pedig azt jelenti, hogy ezek a szabályosságok matematikailag jól leírhatók. Sőt egyes matematikai szabályosságok kísértetiesen hasonlítanak a javítókódokra, amiket számítógépes programokban szoktak szintlén alkalmazni.

Az elkövetkező évtizedekben ott fog tartani a számítástechnika, hogy lassan a mi valóságunkhoz hasonló bonyolult szimulációkat alkothatunk.

James Gates, a Marylandi Egyetem fizikusa szerint, ha a szimulációs elmélet igazolható, annak a természetben is nyoma van.

Sokak szerint az univerzumban fellelhető jelek, és a kvantum összefonódás máig megmagyarázhattalan ténye is azt bizonyítja, hogy az információ képes valahogyan a fénysebességnél gyorsabban terjedni Ez pedig azt jelenti, hogy előre predesztinálva vannak bizonyos dolgok.

Ez megint csak a szimulációs teóriát erősíti.

Hogy valaha közelebb kerülünk-e az igazsághoz? Nos, ez a szimuláció gazdáitól is függ.

Ha ugyanis azt akarják, hogy soha ne ébredjünk teljes öntudatra, ne fedezzük fel a kalitkát, melyet nekünk alkottak, akkor talán soha nem lesz lehetőségünk rá.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen bizarr szimulált világ univerzum


Megtekintések száma: 62499





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet