Hazai élelmiszerbotrány: a padlón rohadtak napokig a fogyasztásra szánt termékek! - VIDEÓ

2017. szeptember 7., csütörtök




Az emberi fogyasztásra szánt szárnyasok testét a földről szedték össze a dolgozók. OSZD MEG mindenkivel, ha szerinted is gusztustalan, ami az élelmiszeriparban folyik!

Megdöbbentő, hogy mi folyik a hazai élelmiszeriparban. A most bemutatott ügy csak egy a sok közül.

Ilyenek valószínűleg tucatszámra előfordulnak akár minden városban az országban.

Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfi vágóhíd működését.

Ott ugyanis olyan horrorisztikus állapotok fogadták őket, amire senki sem gondolt volna. Gyomorforgató részletek következnek.

Összesen több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, illetve emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket vont ki a forgalomból.

Még leírni is borzasztó, de a fagyasztásra szánt termékeket - melyet később a boltok polcaira tettek volna - több napig a padlón tárolták. A vágóasztalról rengeteg lehullott húst találtak. Az emberi fogyasztásra szánt szárnyasok testét a földről szedték össze a dolgozók.

Legalább 100 tonna emberi fogyasztásra nem alkalmas húst tároltak egy fagyasztóban. Ebbe beelgondolni is borzalmas lehet, hogy vajon miért tárolták, mire kellhetett nekik.

A nyomozati anyag egyes momentumai ugyanis arra engednek következtetni, hogy apró adagokban, más termékekbe bejuttatva ezt is megpróbálták "tovább adni" a fogyasztóknak.

A bérvágatást végző vállalkozásnál az eddig lezárult ellenőrzések során további 52 tétel, azaz több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, részben felengedett terméket vontak ki a forgalomból.

Bizarr belegondolni, hogy azok a hústermékek, amiket a boltok polcairól veszünk le, vajon előtte miken mentek át, milyen körülmények között voltak tárolva.

A mostani eset is remekül példázza, mennyire piszkosak is valójában az élelmiszeripar trükkjei...

OSZD MEG másokkal is!

magyarország egészség magyar élelmiszeripar botrány felháborító


Megtekintések száma: 84397





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet