Háztömb méretű aszteroida súrolja a Földet!

2017. augusztus 11., péntek




Az ESA jelentette be még csütörtökön, hogy egy ház méretű aszteroidát észleltek, mely a Föld-Hold távolságon belül lesz, 44.000 kilométerre a Földtől.

Ez a Föld-Hold távolságnak egynyolcada, és az aszteroida éppen elkerüli a Föld körül mintegy 36 ezer kilométeres távolságban keringő úgynevezett geostacionárius műholdakat.

Nem fog becsapódni a Földbe, állítják a szakemberek, ugyanakkor nagyon fotnos előrejelzés, hiszen az aszteroidát nemrég fedezték fel. A TC4 nevű, mintegy 15-30 méteres aszteroida 2012 októberében is elsuhant a Föld mellett, akkor viszont kétszer ekkora távolságban.

Vagyis könnyen lehet, hogyha újra visszatér az aszteroida, akkor már nem lesz ennyire messze tőlünk, és bekerülhet a Föld vonzásába, ami magával vonhatja azt, hogy becsapódik a felszínbe.

A Földtől legtávolabbi műholdak 36 ezer kilométerre vannak, úgyhogy ezeket épphogy elkerüli az aszteroida.

Arra azonban nincs garancia, hogy a következő találkozás nem lesz-e végzetes.

Elég nagy pusztítást végezhet, ha egy lakott területre hullik. Ne feledjük el a Cseljabinszk felett széthulló meteort, mely egy autó méretével rendelkezett. Rengeteg épület megrongálódott, több száz millió forint kárt okozva.

Ez pedig egy HÁZTÖMB méretű lesz. Nagy a valószínűsége, hogy az óceánba hullik, de ha nem, akkor komoly lépéseket kell tenni majd annak érdekében, hogy az aszteroida ne érhesse el a felszínt, erre elméletben a NASA már több protokollt kidolgozott.

tudomány nasa űrkutatás föld kataklizma aszteroida


Megtekintések száma: 81130





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet