Heinrich Himmler, és a Harmadik Birodalom sötét titkai: erre készültek a nácik?

2018. november 19., hétfő




A Hitler legfőbb bizalmasai közé tartozó Heinrich Himmler személyisége sok szempontból máig rejtély a történészek előtt. 

Miként válhatott a haláltáborok vezetőjévé és kétmillió ember gyilkosává a korábbi éles eszű, szorgalmasan tanuló ifjú, aki szabadidejét bélyeggyűjtéssel és kertészkedéssel töltötte?

A neves német történész, Guido Knopp közreműködésével készült sorozat új részletekkel egészíti ki a náci rezsimmel kapcsolatos ismereteinket. 

A most nyilvánosságra hozott, eddig még a kutatók által se ismert levéltári anyagok többek közt Hitler személyes vagyonával, Rommel vezértábornagy a Führer iránti lojalitásával, valamint Heinrich Himmler a holokausztban való bűnrészességével kapcsolatban is érdemi, eddig nem ismert információkkal szolgál.

Helytálló az a közkeletű állítás, hogy Hitlert semmiféle önös anyagi érdek nem mozgatta politikai tevékenysége során?

...vagy azoknak a dokumentumoknak van igazuk, melyek szerint részben elsikkasztotta patrónusai pénzét, és dúsgazdag emberként halt meg? 

Erwin Rommel, a "Sivatagi Róka" valóban briliáns stratéga volt, aki a döntő pillanatban szembefordult Hitlerrel, vagy egy végsőkig lojális emberről van szó, aki az utolsó pillanatig kitartott a Führer mellett? 

És: Heinrich Himmler, Hitler egyik legközelebbi bizalmasa "csupán" parancsot teljesítve szervezte meg az európai zsidók megsemmisítését, vagy egy, még a Führernél is elvetemültebb tömeggyilkosról van szó?

A sorozatban Guido Knopp történész többek közt ezekre a kérdésekre is választ ad a legújabb kutatási eredmények alapján.

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés történelem nácik


Megtekintések száma: 18829





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet