Hétköznapi ételeink jelentős része olyan rákkeltő, mint az azbeszt vagy a cigi!

2015. október 25., vasárnap




Rákkeltőek a feldolgozott vörös húsból készült ételek, mint a kolbász, a virsli, a sonka vagy a szalonna – ezt immár hivatalosan is kimondta az ENSZ Élelmezésügyi Világszervezete (WHO).

[dropcap]L[/dropcap]egalábbis a BBC ezt írja a Daily Mail lapra hivatkozva. A Mail egy „megbízható WHO-forrás” nyomán azt közölte, hogy a szervezetnél elkészültek a korábban lefolytatott kutatási eredmények kiértékelésével, és hétfőn immár nyilvánossá is teszik megállapításaikat.

A forrás szerint egyértelművé vált, hogy az úgynevezett feldolgozott vörös húsokból készült élelmiszerek, mint a kolbász, a virsli, a sonka, a szalonna, legalább olyan rákkeltő hatással bírnak, mint a cigaretta, az alkohol vagy éppen az azbeszt – így hasonló besorolást is kaphatnak majd.

rakot-okozo-etelek-2

„Azok, akik gyakrabban, nagyobb mennyiséget fogyasztanak ezekből az ételekből, nagyobb veszélynek teszik ki magukat a rákos megbetegedéseket, főleg a bélrákot illetően” – írta a BBC.

Abban azért bízhatunk, hogy még a WHO szerint is a marha-, a sertés- vagy a bárányhús kis mennyiségben fogyasztva, megfelelően elkészítve, egészséges fehérjeforrásként is szolgálhat.

rák rákkutatás rák megelőzés


Megtekintések száma: 12430





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet