Hihetetlen! Egy fotós elkészítette a világ legritkább fényképét!

2016. november 22., kedd




Ilyen fotót csak egyszer készítenek az életben, de talán a világtörténelem során is.

Elképesztő fotót készítettek nemrégen, melyet aligha fognak felülmúlni még jó hosszú ideig. A fotót szeptember végén készítette egy holland fotós, Tomas van der Weijden.

Olyan dolgot sikerült megörökítenie, amit aligha fognak mások is hasonlóképpen elkapni, mivel statisztikailag szinte lehetetlen az esélye.

A férfi éppen a kamcsatkai Kljucsevszkaja vulkán kitörését fényképezte, amikor a hegy fölött áthúzott az égen egy meteor. Csak egyetlen kívánsága volt, mikor meglátta a hullócsillagot: a kamerája örökítse meg a nagyszerű eseményt.

Hihetetlen fényképet lőtt, melyet egy fotós tényleg csak egyszer tud elsütni az életben. Azon nem kell aggódnia, hogy valaki felülmúlja, mert erre valószínűleg még hosszú ideig nem kerül majd sor.

Ráadásul az időjárási körülmények is ideálisak voltak – mondta van der Weijden a PetaPixelnek. Az már csak hab a tortán, hogy a vulkán lábánál egy tó terül el, amelynek a vízéről visszatükröződött a jelenség.

Legalább olyan bámulatos kép lett, mint azok a képek, amiket úgy fotóztak le egy vulkánról, hogy közben a kitörés alatt még villámok is megszórták a kürtő felett gomolygó füstöt.

A vulkán kitörése során ugyanis egy alkalommal egy bizonyos Martin Rietze örökített meg egy nagyon jól elkapott képsorozatot, amint villámlások jelentek meg a kitörés pillanatában. Az erről készült fotókat itt tekintheted meg.

Ez nem valami boszorkányság, hanem egyszerű fizika, mégis lenyűgöző, és érdekes látványt nyújt. A heves kitörés közben a felhők és a rengeteg gomolygó pormennyiség belsejében elektromos vihar alakult ki, mely kisüléseket, majd villámlásokat eredményezett.

érdkes érdkesség


Megtekintések száma: 23479





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet