Hihetetlen felfedezés az űrben: más galaxisokba vezető féreglyukak lehetnek a Tejútrendszerben!

2017. június 25., vasárnap




A Tejútrendszerünkben egy hatalmas féregjárat húzódhat meg, mely összekapcsolódik egy másik világgal?

Elképzelhető, hogy az emberiség megtette a történelmének legnagyobb felfedezését.

ha ugyanis beigazolódik, amit egy kutatócsoport állít, közvetett eredményekre hivatkozva, az egyedülálló lehet, és az űrkutatásban egy új fejezetet nyithat, akárcsak a világról alkotott képünkben.

A féregjáratokról, különféle féreglyukakról már nagyon régóta azt sejtik, hogy létezhetnek.

Egyrészt ezeket a különféle az univerzum keletkezéséről és fejlődéséről szóló matematikai modellek is előre jósolják, másfelől a feketelyukak bizonyos tulajdonságai és viselkedése is arra utal, hogy ezek a féregjáratok ott lehetnek az űrben.

Eredetileg Albert Einstein vetette fel, hogy létezhetnek ilyen "lyukak" a térben, melyek egy féregjáraton át, eltorzítva a teret és az időt, két olyan pontot köthetnek össze, melyek valójában fizikailag nagyon messze vannak egymástól.

Azonban soha egyetlen féregjáratot nem találtunk az elmúlt évtizedekben, és már-már megkérdőjelezték egyes tudósok azt, hogy valaha fogunk.

Ugyanakkor az olaszországi Trieszti Egyetem kutatói szerint ugyanis meglehetnek azok a helyek, ahol ezek az átjárók létezhetnek. Számításaik és sejtésük szerint ugyanis a tejútrendszer sötét anyaggal beborított részén működhetnek, ezért kerülték eddig el a csillagászok és a NASA szakembereinek szemét.

Három elméletet vetettek össze egymással, és érdekes módon pontosan összeillettek. Ez nem véletlen.

Elmondásuk szerint az ősrobbanásról szóló elméletet összevetették a sötét anyagról készített kozmikus térkép adatokkal, valamint azzal a hipotézissel, amit eddig tudni lehet a féregjáratokról, és az összefüggések megdöbbentőek voltak.

Mindenek előtt, igazoltnak látszottak, azaz a modellek helyesek, a hipotézis pedig szintén valós lehet. Vagyis ezek a féregjáratok ott lehetnek az űr sötétjében, csal nem találtuk még meg őket.

A szakérők szerint a mi tejútrendszerünk legalább egy ilyen kozmikus alagutat tartalmazhat, melyen keresztül egy másik világba, dimenzióba, vagy galaxisba juthatunk el.

Paulo Salucci professzor szerint a számítások szerint még az is elképzelhető, hogy ez a titokzatos átjáró akkora, mint az egész galaxisunk, és úgy helyezkedik el "alattunk", mint a képen látható ábrán.

Tehát bizonyos esetben félig-meddig ebben az átjáróban élünk, vagy annak határán.

A túloldalon pedig vagy egy szomszédos világegyetem, galaxis létezhet, vagy pedig egy tükör univerzum, ami a miénknek pontosan az ellentéte.

A tudósok azt is elmondták, hogy nem csak elméletben, de idővel a gyakorlatban is képesek lehetünk ezen a féregjáraton átutazni, épp úgy, mint ahogyan az a Csillagok között című filmben látható volt.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat űrkutatás párhuzamos dimenziók párhuzamos univerzumok féreglyukak


Megtekintések száma: 82488





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet