Hihetetlen: kétszer született meg egy baba!

2016. október 22., szombat




Nem elírás. Egy baba Amerikában gyakorlatilag kétszer született meg! Ha kíváncsi vagy, hogyan lehetséges, olvass tovább!

Néha történnek furcsa dolgok, és az anyatermészet alaposan megvicceli az embert. Olykor mi magunk döbbenünk meg a legjobban azon, hogy milyen hihetetlen dolgok történnek a hétköznapokban.

Valami ilyesmin gondolkodhattak annak a kisbabának a szülei, aki gyakorlatilag kétszer született meg.

Első hallásra bizarrul hangzik, és bizonyára te magad sem tudod elképzelni, hogy hogyan is lehetséges ez.

Az egész egy kétgyermekes családdal esett meg nemrégiben. Az anyukának ez lett volna a harmadik gyermeke. Azonban a dolgok váratlan fordulatot vettek a terhesség 16. hete alatt.

Ekkor ugyanis egy rutin ultrahang vizsgálat során felfedeztek valamit, aminek nem kellett volna ott lennie. Egy hatalmas daganatot a magzaton. Borzalmas volt a felismerés, és sokan azonnal temetni kezdték a babát, aki még meg sem született.

Az orvosok azonnal a lehetséges, szóba jöhető opciókon kezdtek el gondolkodni. Általában ilyenkor az a bevett eljárás, hogy a már megszületett babán végzik el a daganat eltávolító műtétet.

A jelen esetben azonban ezt nem lehetett elvégezni. A tumor ugyanis akkora méretű volt, hogy kezdte elszívni a babától a vért és az életet. Az egyetlen lehetőség tehát az volt, hogy a babáról azonnal eltávolítják a daganatot.

Egy több mint ötórás műtéttel az orvosok megnyitották a kismama méhét, és eltávolították a daganatot, amely addigra már szinte nagyobb volt, mint a magzat. Borzasztó belegondolni, hogy a nő egy magzatot hordott a szíve alatt a gyereke mellett.

A műtét alatt a magzat pulzusa annyira lelassult, hogy a szíve szinte leállt. Az orvoscsoportban lévő kardiológusnak köszönhető, hogy társai sikeresen be tudták fejezni a beavatkozást, eltávolítva a daganat nagy részét.

Itt jött a bizarr bravúr: amikor a műtét véget ért, az orvosok visszatették a magzatot a méhbe, és a nő hasát be is varrták. A kisbaba jól viselte a műtétet, és 12 héttel később meg is született császármetszéssel.

A kislány, LynLee Hope ma már öt hónapos. Édesanyja boldog, mivel várandósságában nem ez volt az egyetlen komplikáció. Ikreket várt, ám a másik magzatot elvesztette.

LynLee ha felnő, elmondhatja magáról azt, amit senki sem: gyakorlatilag kétszer született meg.

hihetetlen emberi test hihetetlen emberek


Megtekintések száma: 29454





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet