Híres magyar sorozatgyilkosok, akik rettegésben tartották az országot

2016. december 5., hétfő




Nem csak Amerikának vannak meg a saját sorozatgyilkosai, hanem kis hazánk is bővelkedik olyan pszichopata, viselkedési zavarral rendelkező brutális emberekkel, akik az elmúlt évtizedekben rengeteg embert öltek meg különös kegyetlenséggel. A 4-es főút mentén gyilkolászó – sejthetően karcagi -sorozatgyilkost pedig a mai napit nem kapták el…

Pándy András

Pándy András a magyar történelem talán legkegyetlenebb és egyben legleleményesebb sorozatgyilkosa. Bravúrosan alakította a dolgokat úgy, hogy a hatóságok minél később jöjjenek rá borzalmas tetteire.

Az utána való nyomozás során 8 azonosítatlan női holttestet találtak, mint utóbb kiderült, Pándy újsághirdetésekkel csábított magához nőket, akiket megölt.

Lelepleződött továbbá az is, hogy statisztákat bérelt a hívei pénzéből, hogy játsszák el a családtagjai szerepét. Pándy életfogytiglanit kapott, lánya, Ágnes pedig 21 évet, mert segített apjának a gyilkosságokban.

A lány állítólag kényszerből cselekedett, ám arra a kérdésre, hogy mit érzett a gyilkosságokkor, a bíróságon csak annyit felelt, hideg volt.

Balástyai rém

A Balástyai rémként elhíresült Szabó Zoltán motivációja az általa elkövetett brutális gyilkosságok során a pénzszerzés volt. 4 gyilkosságot sikerült rábizonyítani, noha ő 5 ember megölését vállalta magára, de egyesek szerint még ennél többen is lehettek olyanok, akik áldozatul estek vérengzésének.

Sokan nem értik, miért nem figyelt fel senki a férfire, mivel a gyilkosságok előtt már elítélték erőszakért, mert egy 60 éves nőt erőszakolt meg.

Szabó megemlített egy hatodik gyilkosságot is, amelyet ugyan nem ő követett el, de tudomása volt róla. A nyomozók azt gyanították, hogy abban az esetben is Szabó lehet a tettes, ám a holttest utáni kutatás eredménytelennek bizonyult, így ezen esetet már a vádiratban sem szerepeltették.

Martfűi rém

A martfűi rém ügye az utóbbi hetekben hatalmas közfigyelmet kapott, mivel nemrég kerül a mozikba a róla szóló bűnügyi krimi. Szolnok megye déli településein az esti órákban magányosan az utcán tartózkodó védtelen nőket támadott meg.

A Kovács Péterként ismert férfi évekig tartotta rettegésben a várost és a környékét, a rendőrök teljesen tehetetlenek voltak az ügyben, és nem voltak képesek a nyomára akadni. Még az az óriási baklövés is megesett, hogy egy teljesen ártatlan embert ítéltek el a gyilkos helyett.

Az ártatlan Kirják Jánost 11 év letöltése után bocsájtották szabadon. A négy gyilkosságot és két sikertelen támadást beismerő Kovács Pétert az első fokon eljáró Szolnok megyei Bíróság halálra ítélte, a Legfelsőbb Bíróság pedig jóváhagyta az ítéletet.

A martfűi rémet 1968. december 1-én végezték ki. Sokak szerint jóval több gyilkosságot követett el, mint amiről a rendőrség tud.

A 4-es főút menti gyilkos

A négyes főút mentén, főleg Karcag közelében „tevékenykedő” gyilkos nyomára a mai napig nem akadtak rá.

A sorozatgyilkos első ismert esete 2007. augusztus végén, szeptember elején történt: eltűnt az akkor 34 éves, Püspökladányban élő V. Zoltánné. A 4-es főút mentén kereste a kenyerét örömlányként. Eltűnését ekkor még senki sem jelentette, mivel a nő a hírek szerint csapodár életet élt.

Gyermekei nevelőanyja hónapokkal később értesítette a zsarukat, hogy nincs meg a nő, miután egyik gyereke egyre elkeseredettebben hiányolta az anyját. 2008-ban eltűnés miatt indult közigazgatási eljárás, aztán 2011-ben megtalálták és azonosították V. Zoltánné földi maradványait.

A másik három bűntény 2010-ben történt a 4-es főút mentén, kettő Karcag, egy pedig Téglás térségében. Tyukodi Angéla még 18 éves sem volt, amikor eltűnt.

A főúton a Karcag külterületén fekvő autóspihenőben és annak közelében várta a kuncsaftokat. 2010. május 22-én 21 óra körül ment érte kerékpárral a barátja, és látta, hogy a lány beül egy piros vagy bordó gépkocsiba, amely Debrecen felé elhajt. Tyukodi Angéla hollétéről azóta senki nem tud…

Rengeteg elmélet született azóta a gyilkossal kapcsolatban, hogy helyi, azaz karcagi lehet az elkövető, de vannak pletykák arról, hogy egy átutazó, rendszeresen a 4-es főúton járó teherautó sofőr lehet.

A titokzatos és kegyetlen gyilkos személyazonosságának a kiderítéséhez még FBI-os profilozók segítségét is kérték, nem sok sikerrel. A gyilkos azóta is szabadlábon van…

rejtély rejtélyek bűnügy megoldatlan ügyek


Megtekintések száma: 49312





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet