Hiszed vagy sem, képes vagy a talpadon keresztül ízlelni a fokhagymát!

2016. december 13., kedd




Ezt feltétlen el kell olvasnod, egy megdöbbentő kísérlet eredményeiről.

Egy bizarr tudományos kísérlet bebizonyította, hogy nincs is mindig feltétlenül szükség az ízlelőbimbóinkra ahhoz, hogy a szánkban érezzük valaminek az ízét.

Legalábbis a fokhagyma esetében egészen biztosan nem, ugyanis egy régóta sejtett tézisre találtak most konkrétumokat.

Arról van szó, hogy a fokhagymát akár a lábunkkal is érezhetjük. Igen, nem elírásról van szó, valóban „megkóstolhatjuk” lábainkkal, pontosabban lábfejeinkkel a fokhagymát, és ténylegesen érezni fogjuk az ízét, anélkül, hogy bevennénk azt a szánkba.

De hogy lehetséges ez? Ez valamiféle varázslat, vagy mágia?

Nem, ez a bizarr tudományok világa. Az Amerikai Kémiai Társaság végzett el nemrég egy szokatlan kísérletet, melyben azt tesztelték, hogy vajon igazak-e azok a beszámolók régről, melyek arról beszéltek, hogy egyes esetekben a fokhagymához dörzsölve a lábukat, érezni lehetett a szájban az ízét.

A válasz egyértelmű volt. Kipróbálták, és valóban működik. Ha nem hiszed el, próbáld ki te is otthon, garantáltan rá fogsz csodálkozni a dologra.

Már csak az a nagy kérdés, hogyan lehetséges mindez, nem igaz?

Kísérletként vágj félbe egy fokhagymát, majd dörzsöld a darabkákat a talpadhoz. ha ehhez megvagy, a darabkákkal együtt fóliázd körbe a talpad, és hagyd egy kicsit úgy.

Percek elteltével hihetetlen módon tényleg érezni fogod a fokhagyma ízét.

Ez azért lehetséges, mert a fokhagymában lévő erős enzimek és anyagok képesek a bőrödön áthatolni, és a véráramodba is bejutni.

Vajon más zöldséggel, vagy gyümölccsel is működik? Próbáld ki! És ne feledd, ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes érdekesség egészség


Megtekintések száma: 21176





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet