Hogyan szerezzünk ellenőrzött telefonszám-adatbázist telemarketing célra?

2021. október 29., péntek




Humánus direkt marketing megoldás

Amennyiben termékeit vagy szolgáltatásait az üzleti szféra számára szeretné értékesíteni, az egyik leghatékonyabb módszer erre a direkt kapcsolatfelvétel.

A direkt marketing személyes-, postai-, hírleveles- vagy telefonos megkeresést jelent, melyek közül az élőben való felkeresés után a telemarketing a második legközvetlenebb, legemberibb módja az ügyfélkör bővítésnek.

Olyan iparágakban, ahol a személyes kapcsolatfelvétel még mindig szorosabb bizalmi elköteleződést jelent, mint az írásbeli bemutatkozás, a telefonos kampányok gyors, emellett relative perszonális interakciót tesznek lehetővé a célközönséggel.

Mit jelent a telefonszám adatbázis?

A vállalkozási szféra (B2B) számára indítandó direkt marketinges ügyfélszerző hirdetésekhez szükség van a célzandó vállalatok kapcsolati adataira. Ezek bizonyos céges adatbázisokban találhatóak, és nem csak a társaság nevét tartalmazzák, hanem a címét, telefonszámát, e-mail címét, webcímét, az alkalmazottak számát, az előző évi realizált bevételt, az iparágat, a fő tevékenységi kört, és akár még sok minden mást is.

A WellData is ilyen céges adatbázis, olyan különbséggel a versenytársaihoz képest, hogy az adatokat itt nem csak tárolják, hanem heti rendszerességgel ellenőrzik és tisztítják. Ily módon a megrendelő számára garantáltan élő telefonszám listát küldenek, méghozzá olyan gazdasági társaságok részéről, amelyek garantáltan nem állnak csődeljárás vagy felszámolás alatt.

Speciális esetekben, amikor a WellData adatbázisában bizonyos szűrési feltételek nem szerepelnek a megrendelő üzleti igényeihez képest, egyedi telefonos adatbázis gyűjtést hajt végre a szolgáltató. Ennek megfelelően olyan egyéni adathalmazt ad át az ügyfélnek, amely kimondottan az adott reklámkampányhoz illő célközönség elérhetőségeit tartalmazza.

Miért fontos a céges telefonszám adatbázis ellenőrzése és tisztítása?

A WellData birtokában jelenleg 470 ezernél több gazdasági társaság adata szerepel. Mivel vállalkozások ezrei szűnnek meg vagy alakulnak át hétről hétre, elengedhetetlenül fontos lépést tartani a változásokkal.

Ennek a bázisnak a naprakészen tartása manuális úton egyszerűen kivitelezhetetlen lenne, ennélfogva az aktualizálás egy erre a célra fejlesztett szoftver segítségével történik. A kapcsolati tőke kiváló minősítése érdekében a szóban forgó lista hetente frissül a rendszerben.

Az ellenőrzés során kiderül, a telefonszám aktív-e, mely szolgáltatónál található, beleértve azt is, mobiltelefonhoz vagy vezetékes telefonhoz tartozik-e. Ez alapján kizárólag az élő és hívható számokat tárcsázzák a megrendelő munkatársai.

Mivel ezáltal a telemarketinges adatbázis a legaktuálisabb információt foglalja magába, az ügyfélszolgálat hatékony munkát végezhet, hiszen a téves vagy a kikapcsolt számok helyett a potenciális jövőbeli ügyfeleket keresi fel.


Megtekintések száma: 10934





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet