Hónapok vannak hátra Európa pénzügyi rendszerének összeomlásáig?

2018. március 5., hétfő




Nouriel Roubini amerikai közgazdász 50 százalékos esélyt ad arra, hogy az eurózóna hamarosan összeomolhat.

A szakember korábban is jósolt hasonlót, ám most több szakember is mellé állt, és egyöntetűen állítják, hogy az Európát folyamatosan érő migráció kedvezőtlen hatással van a gazdaságra is és a pénzügyi rendszerre is.

"Az eurózóna egy lassan mozgó vasúti szerelvényroncs" - jelentette ki Nouriel.

A bevándorlás pedig jelentősen leterhelheti, majd végleg tönkre is teheti a rendszert. Az EU végsebességgel robogott az elmúlt években a gazdasági öszeomlás felé.

Egyesek szerint talán éppen ez lehetett az egyik oka annak, hogy a németek és a nyugati fele az EU-nak sürgette a bevándoroltatást.

Ezzel ugyanis a gazdsági motort lehetett volna megmentnei olcsó, tömegével érkező munakvállalókkal.

Arra azonban senki sem számított, hogy a bevándorlókkal csak a gondok lesznek, és valójában nemhogy hasznuk nem lesz, de az egyes jóléti országok szociális juttatásaid fogják igénybe venni, és az ellátási rendszer csecsén fognak csüngeni.

Komoly előjelei vannak tehát annak, hogy az Euró nevű kártyavár Európával együtt fog széthullani hamarosan.

Az is lehet, hogy egyik követi majd a másikat, nem tudni, melyik fog előbb bekövetkezni. 

Az már viszont bizonyos, hogy különféle vezetők, pénzügyminiszterek, jegybankárok sem bíznak száz százalékig a közös európai deviza túlélésében.

Ha megtörténik a pénzügyi összeomlás, az magával ránthatja az amúgy is gyenge, idegenektől és az iszlámtól mételyezett Európai közösségeket.

Szétzilálná a kontinenst, és egy tényleges, fizikai értelemben vett polgáháború mellett egy pénzügyi káosz is eluralkodna a térségben.

Ezzel pedig Oroszországnak és Amerikának, vagy a gazdag Szaúdi országoknál is ki lesz majd szolgáltatva az elnincstelenedő Nyugat-Európa, így minden értelemben megindulhat az európai kultúra és ideológia felszámolása....

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés európa politika menekültek gazdaság válság összeomlás bevándorlás


Megtekintések száma: 35349





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet