Horror: azt hitte horkol, de valójában már haldoklott

2017. február 21., kedd




Ezért nézzük meg mindig, hogy nincs-e baj, ha valaki erősen horkol mellettünk. Tanulságos eset.

Angliában nemrégiben egy hátborzongató és egyben tragikus eset történt, mely remekül rávilágít arra, hogy mennyire érdemes még alvás közben is odafigyelni a másikra.

A 25 éves, boldog házasságban élő Lisa Lee egyik este arra ébredt, hogy férje nagyon erősen horkol. Ne tudta mire vélni a dolgot, mert bár férje már korábban is horkolt időnként, nem volt rendszeres nála.

Nem is vetett rá túl nagy ügyet, ezért kirúgta az ágyból, azonban ami ezután következett, az maga volt a horror.

Észrevette ugyanis, hogy a lepedő nagyon nedves volt. Felkapcsolta a villanyt, mert ekkor már elöntötte az a nyugtalanító érzés, hogy talán van valami baj. Ekkor látta, hogy férje arca belilult, és épp kilehelte magából az utolsó levegőt is.

Gyakorlatilag nem lélegzett, és már nem is volt neki sok hátra. Lisa azonnal kihívta a mentőket, azonban ők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az özveggyé vált nő teljesen összetört, és kiderítette, pontosan mi történt, és miben halt meg a férje ennyire váratlanul. Az orvosok rájöttek, hogy a férfi egy ritka szívbetegségben szenvedett. Ráadásul erről tudtak is a családban, de nem gondolták, hogy ennyire komoly.

"Később tudtam meg, hogy amit horkolásnak hittem, valójában annak volt a hangja, ahogy a levegő elhagyta a testét" - nyilatkozta később egy újságnak a megtört Lisa.

Lisa fél, hogy a fia is örökölhette apja betegségét, ezért azt szeretné, ha egy olyan berendezést ültetnének a betegekbe, ami szívleállás vagy zavar esetén képes újra indítani a szívet.

Amíg ez az eljárás kidolgozásra kerül, és megvalósítják, felhívta arra is a figyelmet, hogyha nagyon erősen horkol valaki, midig nézzünk rá, nincs-e valami nagyobb baj.

Ezzel ugyanis egy ember életét is megmenthetjük. Neki is sikerült volna a férje életét megmenteni, ha időben észleli az aggasztó jeleket.

egészség durva betegség betegségek egészség megelőzés


Megtekintések száma: 49153





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet