Hőségriadó van: Vörös kódot rendeltek el!

2018. július 30., hétfő




A jövőben egyre gyakoribbá válik ez a fajt szélsőséges hőhullám!

A rendkívüli hőség miatt 2018. július 29. (vasárnap) déltől országosan életbe léptették a vörös kódot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra már csaknem az egész országra - így Budapestre is - figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt.

Az országos mentőszolgálat szóvivője azt javasolta, hogy a nagy hőségben naponta legalább két liter vizet fogyasszunk. Nagyon egyszerű a tanács, védjük a fejünket sapkával, igyunk sok folyadékot és lehetőleg húzódjunk árnyékos, hűvös helyre. 

A gyerekekre pedig figyeljünk oda, hiszen maguktól ezt nem mindig teszik meg, gondoskodjunk róluk is 

– nyilatkozta Győrfi Pál az M1-nek.

A fővárosban 36 fokot is mértek, az előrejelzések szerint a hőség a következő napokban tovább fokozódik.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű, amennyiben a hőség miatt szükségessé válik, a társaság munkatársait meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot, biztosítsanak lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére, a játszóterek hűtéséről – szükség esetén naponta többször is – gondoskodnak.

A parki, köztéri szökőkutakban a fürdés tilos, ezért mindenkit arra kérnek, hogy nagy hőség esetén se használják fürdőzésre a szökőkutakat.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes figyelmeztetés felhívás veszély


Megtekintések száma: 20423





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet