Idegen életformák vannak a Vénuszon? Az egyik szonda felvételén feltűnik valami!

2018. augusztus 25., szombat




Extrém hőséget kedvelő életformákat sejtenek a háttérben.

Nemrégiben több olyan korábban titkos, és nagyon eldugott fénykép, és különféle felszíni felvétel látott napvilágot, melyeket annak idején a Venera nevű szonda készített a Vénuszról.

A Vénuszról a mai napig úgy tartják, hogy az egyik legmelegebb bolygó, melyen olyan extrém a hőmérséklet, hogy az élet számára élhetetlenek a felszínen körülmények.

A vékony kén-dioxidfelhők miatt itt a Naprendszerben a legnagyobb az üvegházhatás, s ennek hatásaként a felszíni hőmérséklet 460 °C fölött van.

Azért is lenne ennyire pokoli melegünk, ilyen magas hőmérsékleten, ráadásul a levegő páratartalma alig 1%- lenne, ami egyszerűen elégtelen bármilyen jellegű élet jelenléte számára.

Legalábbis eddig így hitték...

Ugyanis több rendkívül érdekes dolog tűnik fel a Venera korábbi felvételein. Ezen felvételek egy része már nyilvános volt, de akadnak köztük olyanok is, melyeket csak a küldetés végrehajtása után hoztak nyilvánosságra.

Korábban is rengeteg igen bizarr fluktuációt mértek és érzékelten a Vénuszon. Ezek alaktalan, amorf valamik voltak, melyekről eddig úgy gondolták, hogy különféle gázok, extrém hőmérsékleten megolvadó, és gázzá váló kémiai anyagok.

Azonban nemrég felvetődött az, hogy ezek talán élőlények lehetnek...

Az elmélet nem lehetetlen, ráadásul a Venera egyes kamerás felvételein láthatóak bizonyos struktúrák, melyek valóban hasonlítanak élőlényekre. Sőt, két képen - mely ugyanarról a területről készült - felbukkan olyan dolog is, ami korábban nem volt ott...

"Lehet, hogy pont a Vénuszon fogunk életet találni, ahol senki sem várja" - állította egy kutató.

Bár valóban extrém hőmérséklet uralkodik a bolygón, a NASA egyes szakemberei szerint még az is lehetséges, hogy víz található meg rajta, egy kisebb mennyiségben.

Eleve a talajszint alatt, vagy annak közvetlen közelében is létezhet idegen élet. A Vénusz egyes hasadékai igen mélyre nyúlnak le a talajba, ezeket sötétebb sávokként láthatjuk a felszínen. Ezen sávok árnyékában a hőmérséklet lecsökkenhetett olyan mértékig, hogy az alkalmas legyen az életre.

Bár maga a légkör az ember számára nem lenne megfelelő, és a legtöbb élőlény is elpusztulna, mégis a mikrobák túlélhetnék ezt a közeget. Mi több, ennek megfelelően fejlődnének tovább.

Valószínű, hogy a jövő missziói fogják eldönteni a kérdést, de elméletben tényleg lehetséges, hogy mikrobiológiai szinten organizmusok élhetnek ezekben a résekben, nagyobb árkokban.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány idegen idegenek összeesküvés űrkutatás vénusz


Megtekintések száma: 124706





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet