Idegenek léteznek, és nem vagyunk egyediek az univerzumban, állítja az MI6 egyik embere?

2023. február 4., szombat




Elképesztő belső információk kerültek nyilvánosságra!

Nagy-Britannia egykori legmagasabb rangú kémfőnöke elképesztő állítást fogalmazott meg, amikor azt mondta, hogy léteznek idegenek.

Sir John Sawers, az MI6 volt vezetője a londoni Digital Transformation EXPO-n osztotta meg a véleményét. Azt mondta, hogy az univerzum végtelen mérete azt jelenti, hogy "rendkívüli" lenne, ha hasonló élet nem létezne másutt.

Azt mondta: "Szerintem rendkívüli lenne, ha egy végtelen kozmoszban a Föld bolygó egyedi volna."

"Azt hiszem, tovább kell lépnünk azon a feltételezésen, hogy ezen a bolygón kívül semmi sem különösebb."

Sir John véleményét, aki a titkos hírszerző szolgálat vezetője volt 2009 és 2014 között, az Egyesült Királyság több mint fele támogatja.

Egy 2015-ös felmérés szerint az emberek 58%-a úgy gondolja, hogy máshol is létezik intelligens élet, de túl messze van ahhoz, hogy kapcsolatba lépjünk.

Valamivel kevesebben úgy vélik, hogy az emberek még nem eléggé fejlettek ahhoz, hogy az idegenekkel kommunikálhassanak.

Közben majdnem minden ötödik ember meg van győződve arról, hogy kapcsolatba léptünk intelligens életformákkal, a kormány azonban ezt eltitkolja.

Sir John nem az egyetlen neves személyiség, aki egyetért azzal, hogy az idegenek léteznek.

Halálát megelőzően az úttörő tudós, Stephen Hawking professzor azt mondta, hogy a földönkívüli élet kutatása "a 21. századi tudomány legizgalmasabb küldetése" lesz.

Sir Jeremy néhány héttel azt követően fogalmazta meg a véleményét, hogy tudósok azt állították, hogy közelebb vagyunk az idegenek felfedezéséhez, mint valaha.

A múlt hónapban pedig brit tudósok fedezték fel az első bolygót, amely elég meleg és nedves ahhoz, hogy az élet fennmaradjon a felszínén. 

A planéta a K2-18b nevet kapta, és 110 fényévnyi távolságra található.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 117578





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet