Időjárás: elkezdhetünk nagyon komolyan aggódni, durva dolgok várnak ránk!

2017. október 6., péntek




A szeptemberi és az október eleji időjárás csak a kezdet volt.

Úgy tűnik, senki sem fogja megúszni a klímakatasztrófát. Arról van ugyanis szó, hogy nem csak Amerikában, a jövőben hazánkban is, és szerte a világon hihetetlen ítéletidő fog tombolni.

Emlékezzünk csak szeptemberre, de az október eleje sem volt piskóta.

Az időjárás alaposan felborulni látszik, szinte teljesen megbolondul. Egyre több a hurrikán, és még a földrengés is. Ez utóbbi is szoros kapcsolatban áll az időjárással a legfrissebb kutatások szerint.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nyugodt, nyárias szeptemberre számítottunk, hiszen évek óta szinte már nyári hónapnak számít. 

Aztán rögtön az elején történt valami, ami elméletben normális ám ritka jelenség, a valóságban viszont már a klímaváltozás ijesztett ránk, de nagyon.

Szeptember elején ebben az időszakban szokatlan módon meridionális áramlás állt be a Kárpát-medence felett, amivel az északi hideg levegő egész alacsony szélességi körökig le tudott szaladni, és pont felettünk keveredett, egy csapásra megváltoztatva időjárásunk megszokott képét.

A 24.hu is megemlíti azokat a dolgokat, melyek egyáltalán nem számítottak normálisnak az elmúlt időszakban:

  • Nem normális szeptember közepén, hogy egy éjszaka alatt öt szupercella vonuljon végig Magyarországon.
  • Nem normális, hogy az év leghosszabb élettartamú szupercellája szeptember közepén alakuljon ki.
  • Nem normális, hogy nagy területen a szeptember havi 40-60 milliméternyi átlagcsapadék mindössze 24 óra alatt hulljon le.
Véletlen, hogy egymás után három 5-ös erősségű hurrikán alakult ki a karibi térségben? Nem.

Ezek komoly változások, intő jelek arra, hogy az időjárásunk a jövőben extrém módon fog átalakulni, és egyre gyakrabbak lesznek a szélsőségek, mely ellen vagy tenni kell, vagy pedig el kell viselni a szélsőségeket.

Hamarosan egyébként Magyarország időjárása is egyre szélsőségesebbé fog válni, és nem lesz ritka a golflabdányi méretű jégeső, vagy a viharos erejű, tetőket letépő széllökésekkel tarkított ítéletidő sem.

tudomány érdekesség klímaváltozás katasztrófa. időjárás hurrikánok


Megtekintések száma: 53463





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet