Igazi odaadás: rekord méretű és súlyú tököt adományoztak a hajléktalanoknak

2016. október 19., szerda




A szóban forgó tök akkora, mint egy ló, és közel 372 kg-ot nyom. 1000 hajléktalannak fog belőle lakoma készülni.

Óriási, igazi rekorder tök termett egy farmon, melyre a gazdái nagyon büszkék. A tök akkor súllyal rendelkezik, mint négy bébi elefánt.

A közel 372 kg-ot nyomó zöldség ráadásul nem termett hiába, mert Ray és Sarah Armstrong – a két gazda – szeretné eladományozni jótékony célokra.

A tök akkora méretű lett a szüretelés idejére, hogy stílszerűen egy lovak szállítására alkalmas lószállító kocsiban kellett elszállítani a farmról.

A Nottinghamben megtermett rekorder zöldség sajnos csak a második helyezést nyerte el a legnagyobb tökök versenyén, de ez a dobogós hely még így is előkelő, és elégedettek vele gazdái.

Az adományozás ötlete elmondásuk szerint onnan jött, hogy hallották, hogy más, hasonlóan nagyméretű tököket voltak, akik a helyi állatkertnek, vagy éttermeknek adományoztak.

Így született meg a gondolat, hogy szeretnének segíteni a hajléktalanokon. A tökből előre láthatólag legalább 1000 éhes hajléktalant lehet megetetni.

Sokkal jobb útja annak, hogy haszna legyen ennek az óriásnak, mintha hagynánk elrothadni.

„Ha elefántokkal etetnénk meg ezt az óriási terményt, akkor kevesebb állaton tudnánk segíteni, mint emberek, ezért döntöttünk amellett, hogy hajléktalanoknak készítenénk belőle ételt.” – nyilatkozta Ray Armstrong egy helyi lapnak.

A házaspár hat hónapon át nevelte és életben tartotta ezt a sok mázsás szörnyet, most pedig érzelmileg kötődnek hozzá, mintha csak saját gyermekük lenne. Éppen ezért nagyon érzelmes pillanat lesz, mikor először felnyitják ezt a tököt.

A tök húsa 40 ceti vastag lehet, és előreláthatólag levest fognak majd belőle készíteni. A magokat pedig újra fel szeretnék használni, és a nagy részét majd újraültetik, valamint eladják.

Egyetlen magot 35 fontért árulnak, ami 12.000 forintot jelent. Azért ennyi, mert különleges, Amerikából származó tökfajtáról van szó.

Korábban a világrekorder töknek, mely 1200 kg-ot nyomott, csaknem 1250 fontért adták el magjának darabját.

érdekes hihetetlen érdekesség rekordok rekord


Megtekintések száma: 54496





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet