Így fognak kinézni a világ nagyvárosai 13 év múlva? Elképesztő képek!

2017. május 26., péntek




Milyen lesz London, Stockholm, vagy éppen Rió? Teljesen le fogsz döbbenni!

Elgondolkodtál már azon, hogy 13 év múlva hogy néznek majd ki a jövőben a világ híres városai, helyei? Egy projekt keretében illusztrációt készítettek, melyek éppen ezt hivatottak megválaszolni! Milyen lesz London, Stockholm, vagy éppen Rió? Teljesen le fogsz döbbenni.

Kihalt városrészek, utcák, pompában tündöklő belvárosi centrumok. London nevezetességei felett cirkáló őrök, futurisztikus riói látkép. Egy inspirációs projekt keretében most betekintést nyerhetünk abba, hogyan is fognak kinézni a világ híres helyei, városai 2029-ben.

A világunk és a technológia exponenciálisan növekszik, így a projekt létrehozói szerint ezek az illusztrált látképek könnyen valósággá válhatnak majd.

A képeket egyébként a népszerű videojáték, Deus Ex: Mankind Divided ihlette.

A Blackpool Tower még mindig áll. Körülötte kaotikus világ bontakozik ki, egyszerre magában foglalva a modern új világ ígéretét, és az anarchiát.

London sem ússza meg nagy változások nélkül a jövőt. Akkor szmog lesz a városban, hogy az égbolt állandóan sötét és a levegő pedig erősen szennyező lesz. Akárcsak Kínában, itt is egyre gyakoribb kellék lesz a maszk.

A nap nem fog tudni átsütni a sűrű szmogfelhőn, ezért pirosas-narancsos halovány korongként lesz látható a hamuszürke horizonton. Egy átívelő, biztonsági állomás felügyeli majd a várost.

A londoni Tower Bridge ódon komplexumként magaslik ki az unott, szürke város látképéből. A Temze az egyetlen pont, ami nem változott.

Moszkva feltehetőleg - a videojáték szerint - háborús övezetté válik, ahol állandó fegyveres konfliktusok lesznek, ezért egy viszonylag veszélyes zónának lesz nyilvánítva a jövőben.

A technológiai és építészeti újítások mellett a régi orosz emlékművek is helyet fognak kapni. Moszkvában kaotikus állapotok uralkodnak majd, és gyakoriak lesznek a társadalmak között kialakuló konfliktusok, ütközetek.

Rió gyönyörű látképe megszűnik, a helyén egy horrorisztikus méretű és komplexitású modern technokrata metropolisz alakult majd ki.

Ijesztő látni, ahogy a múlt - Krisztus szobor - és a modern jövő találkozik, és farkasszemet néz egymással. A város egyszerre hátborzongatóan bonyolult, és természetes, legalábbis a környezetbe olvadó.

Párizs sem a románc és a nyaralás városa többé. Sokkal inkább vesz katonai jelleget a hangulat. Ez a valóságban is így lehet, a rengeteg terrortámadás miatt, azonban a Deus Ex világában más okok miatt alakul így.

Az Eiffel tornyot katonai szerkezetek védik, és a városban több olyan védelmi komplexumot is felállítanak, ami egy esetleges csapás megelőzésére, felszámolására szolgál.

Stockholm látszólag megmarad a nyugalom szigete. Talán a világ egyik legnyugodtabb pontja, ahová betört a technológiai fejlődés. A háborús konfliktusokat nem úszta meg, de ehhez mérten megpróbált a lehető legkevésbé militarizált övezet maradni.

Persze ezek az illusztrációk a Deus Ex játék általi inspirációk. A valóságban nem biztos, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló kinézetük lenne a nagyvárosoknak 13 év múlva, mindenesetre ez is egy lehetséges interpretációja a jövőnek.

Elvégre sosem tudhatjuk, hogy mit hoz számunkra a jövő...

tudomány technika érdekes hihetetlen érdekesség az emberiség jövője tedchológia


Megtekintések száma: 101695





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet