Így húznak ki egy csomó pénzt a zsebünkből az orvosok! - állítja egy gyógyszerügynök, aki most kitálalt!

2017. június 28., szerda




Megdöbbentő tényfeltárás! OSSZÁTOK MEG másokkal is!

Egy orvos besokallt, és kitálalt arról, mi folyik az egészségügyben széles körben, világszerte, így sok helyen hazánkban is, főleg a háziorvosok között, de a kórházakban is.

Szerinte ugyanis megvannak azok a bizonyos kimondatlan, íratlan protokollok, mamik a betegek minél több pénzzel való lehúzására irányulnak.

"Az egészségügyet csak a profit érdekli. Abból van pénze, abból fektet be újabb gyógyszerügynökökbe, ez pedig mindennek az alapja" - állítja.

Szerinte az egész egy több lépcsős folyamatból áll, mely a végén önmagába zár vissza, mint egy kijárat nélküli ördögi spirál, amibe a beteg bekerül.

  • 1.A gyógyszergyárok létrehoznak egy új gyógyszert, és elkezdik reklámozni. A tévéből és a csapból is ez folyik. Időnként régi gyógyszereket vesznek újra elő, és a gyógyszerügynököket azért küldik szét, hogy a háziorvosoknál házaljanak ezekkel.
  • 2.A háziorvosoknak, szakorvosoknak ajánlatot tesznek, különféle dolgokat ígérve, cserébe azért, hogy az adott gyógyszert írja fel a betegeinek.
  • 3.Az orvos ezentúl, ha belemegy a dealbe, akkor a legtöbb betegségre - ahol csak teheti - ezt a gyógyszert, vagy gyógyszercsaládot írja fel. Sokszor megindokolja, miért jobb, annak ellenére, hogy drágább. Pedig az igazság az, hogy az egész csak egy "fizetett hirdetés". Valójában közel sem biztos, hogy a sokkal jobb hatóanyagú, drágább termék válik be a betegeknél.
  • 4.Nagyon sok esetben ezért nem is véletlenül nem hat a kezelés, és a betegnek újra vissza kell mennie, még több, még drágább készítményeket felíratni. Ezen az orvos és a gyógyszergyárak is gazdagoknak, a beteg pénztárcája pedig egyre csak kopik.

A gyógyszerügynök ennél is megdöbbentőbb dolgokat állított a továbbiakban. Szerinte, ha az orvosok nem lennének a gyógyszeripari ügynökök által manipulálva, akkor a betegek átlagban egyetlenegyszer látogatnák meg őket, és gyógyulttá válnának.

Gyakori a félrekezelés, melyeknek egy része szándékos, éppen amiatt, hogy minél több fogyjon a szponzorált gyógyszerekből, termékekből, ami j az orvosnak, és jó a gyógyszergyáraknak és az ügynöknek is.

Elmondta: munkája szerves részét képezte, hogy „ajándékokkal és figyelmével jutalmazza meg az orvosokat a termékek és a cég iránt tanúsított hűségükért – figyelmen kívül hagyva azt, hogy ez erkölcsileg kifogásolható.”

A gyógyszeripar széles körben alkalmaz meggyőző embereket, ex modelleket, néhai színészeket, sportolókat, hogy megnyerő képet adjanak az orvosoknak.

Botrányos dolgokból nem volt hiány a kitalált információk között. Elmondta, hogy minden gyógyszerügynök egy 5 hetes programon kell, hogy részt vegyen.

A kiképzése során az orvoslátogató különféle eladási taktikákat sajátított el, például:

  • hogyan növelheti eladási arányát fontos ügyfelek esetén;
  • hogyan bánjon nagyvonalúan az ingyenes (ajándék) példányokkal az eladás befolyásolása céljából;
  • miként teremtsen baráti kapcsolatot és használja a személyes ajándékokat a „valamit valamiért” kapcsolat kiépítéséhez;
  • hogyan aknázza ki az orvosok szexuális érdeklődését.

Munkájukért az orvoslátogatók gyakran több pénzt kapnak, mint a kutatók. Egy kezdő gyógyszerügynök az 50.000 dolláros alapfizetésén felül negyedévente plusz juttatásokat kap, autót, egészségügyi szolgáltatásokat.

Ezt, és ezekhez hasonló plusz jutatásokat, valamint különféle nyaralásokat a gyógyszerügynökök az orvosoknak is felajánlanak. Sőt, hallott olyan esetről, amikor éjszakai bárba vitték az orvost, és hölgyet fizettek ki neki, hogy így befolyásolják a döntését.

A gyógyszeripari cégek különös eladási taktikákat használnak, hogy befolyásolják az orvosok gyógyszer felírási szokásait. A gyógyszer eladási üzlet lényege az ajándékozás, állítja Ahari Shahram, és valóban úgy tűnik, hogy a gyógyszergyártás és -eladás világában mindennek ára van.

Ezt a tényt erősíti meg a The New England Journal of Medicine egyik tanulmánya is. E szerint az orvosok 94%-a valamilyen kapcsolatban áll a gyógyszeripari ágazattal; 80%-uk rendszeresen elfogad ételmintákat és ajándékgyógyszereket.

A gyógyszergyártó cégek az orvosok egyharmadának megtérítik a konferenciákon, továbbképzéseken való részvételi költségeit; és 28%-uknak fizetnek azért, mert konzultációkat, tanácsadásokat tartanak, vagy kórházi kísérletekhez „toborozzák” a betegeiket.

Ez egy igen etikátlan működés, és világszerte, így hazánkban is nagyon jellemző. A tanulmányok kimutatták, hogy ezek a gyógyszerminták vagy ebédmeghívások igenis befolyásolják az orvosok gyógyszer felírási szokásait.

Nagyon kell vigyázni tehát, ha orvoshoz megy az ember, mert nem tudhatja, hogy vajon a felírt készítmény TÉNYLEG a legjobb gyógyszer-e a bajára, vagy csak azért írták fel neki, mert épp az adott gyártóval áll kapcsolatban az orvos...

OSZD MEG másokkal is!

egészség gyógyszerlobbi egészségügy gyógyszeripar gyógyszermaffia


Megtekintések száma: 66155





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet