ÍGY nézett ki valójában a nagy szfinx! Ti tudtátok...?

2023. augusztus 20., vasárnap




Eredetileg nem olyannak tervezték, ahogyan most kinéz!

A szfinx igazi arcáról nem sokan tudnak, és gyakori tévedés, hogy a történelemtanárok is azt állítják, hogy a Gízában található alkotás eredetileg is így nézett ki.

Pedig nem igaz. Sok ezer évvel ezelőtt a szfinxnek volt egy másik ara.

Ez volt a gízai nagy szfinx eredeti arca, mely mára már feledésbe merült a történelem folyamán, elveszett az idők során. De mit is tud ma megmondani a régészet a szfinxel kapcsolatban?

Nos, a Szfinxről korábban bebizonyosodott, hogy nem Khepren fáraó arcvonásait viseli. Azt, hogy pontosan kinek az arca az még rejtély.

A Szfinx feje a testhez képest elég aránytalan. IV. Thotmesz idején restaurálták a szobrot és a jelenlegi álláspont szerint Khepren arcát ábrázolja. Mégis ellentmondásokba ütközünk, mert a Szfinx arca nem Khepren arcvonásait tükrözi.

Elképzelhető, hogy a Szfinx eredetileg egy nagymacskát, egy oroszlánt ábrázolt. Az idő múlásával a szobor lepusztult és ekkor jött a jelenlegi arc kifaragása, amely erősen negroid vonásokat sejtet.

Ha ebből indulunk ki, akkor az egytelen logikus magyarázat csakis Nubia lehet.

Ha pedig így van, akkor a gízai nagy szfinx arca valójában eredetileg egy nubiai nőstény oroszlánt ábrázolt.

A fej újra faragásakor sem véletlenül alakíthatták a vonásait negroid formájúra. Ez persze csak egy lehetséges magyarázat.

Az elmélet csak azt erősítené, hogy a Szfinx sokkal régebbi és talán egy erős nubiai jelenlét idején faraghatták valamikor a protodinasztikus korban.

A Szfinx fénykorában talán egy oroszlánt ábrázolt, amely az idők során lassan egyre jobban megrongálódott.

Itt jön képbe az Orion elmélet, amely szerint a Szfinx akkor épült (i.e. 10450), amikor az oroszlán csillagkép uralkodott és emiatt néz a szobor kelet felé. Ez azt jelentené, hogy a szobor kifaragása valamikor az i.e 10970 és az i.e. 8810 közé kellet, hogy essen.

Ez sok mindent megmagyarázna, és az sem kizárt, hogy az alkotás meg ennél is régebbi lehet....

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 78332





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet