Így nézhet ki a világunk a lapos Föld elmélet hívei szerint!

2017. április 28., péntek




Bizarr állításokkal támasztották alá, hogy miért.

Korábban már találkozhattatok a lapos Föld elméletével, amikor egy híres NBA sztár valósággal sokkolta azzal a világot és rajongóit

Shaquille ’Oneal állítása tehát igen hajmeresztőnek hathat, azonban vegyük csak végig, miről is van szó pontosan, és hogy a sportoló miért gondolja azt, hogy igaza van.

A lapos Föld elméletének hívei rengeteg bizonyítékot tudnak felsorolni amellett, hogy a Földnek nincs gömb - azaz geoid - alakja, ahogyan azt tanítják nekünk.

Most azonban közzétettek több olyan szerkezeti képet is, melyeket meg is magyaráztak,így rengeteg mindenre derült fény a lapos Föld elmélettel kapcsolatban.

Az értelmezésük - és az elmélet értelmezése szerint - a Föld valójában egy hatalmas, kissé domború korong, mely egy búrával van körülvéve. Gyakran felteszik azt a kérdést az emberek, hogy mi történik, ha a végére érünk a lapos Földnek. Vajon le lehet lógatni a széléről a lábunkat?

Vagy le tudunk ugrani a semmibe? Nos, a lapos Föld hívei szerint egy áttetsző, félig láthatatlan búra van a Föld körül, mely ebben meggátolna minket.

Alapvetően úgy épül fel a Földünk, hogy az Antarktisz - azaz a déli sark - a búra széleinél terül el végig, és megközelíthetetlen az ember számára. Bárki, aki el akar jutni a széléig, az hihetetlenül extrém időjárási viszonyokkal fog szembesülni, emiatt lehetetlen azt elérni.

Ha egy objektum mégis elérné a búra szélét, akkor vagy nekiütközne egy áthatolhatatlan falnak, vagy a Föld centrumából áradó gravitációs erő egyszerűen nem engedné továbbhaladni.

Azok, akik hisznek a teóriában, azt szokták mondani a Napról, és annak mozgásáról, hogy nem több mint egy illúzió: vagyis a Nap sokkal kisebb, mint azt a tudomány állítja, és az égen kering. Csakis az emberi szemperspektívájából látszik úgy, mintha lemenne, de valójában végig ott van az égen, csak más-más régiókban.

De vajon mi található a lapos Föld alatt? Ezt a rejtélyt nagyon sokan próbálták megfejteni, és a kérdést rengetegen tették fel a teória kapcsán, amire egy meglehetősen bizarr válasz született.

A "hivatalos" válaszuk az a lapos Föld elmélet híveinek a kérdésre, hogy senki sem tudja pontosan, mi van odakinn, ugyanis még nem élt olyan ember a Földön, aminek sikerült volna kijutnia a búrából.

Viszont rengeteg érdekes elmélet van: egyesek szerint a lapos Föld alatt Sheol található, egy ősi megaváros, amiben a világmindenség első civilizációjának bölcsője hever.

Más elméletek egyes kultúrák állításait veszik alapul, miszerint a Földet egy hatalmas kék vízterület veszi körbe, mely végtelen mély és végtelen kiterjedésű. megint egy másik elmélet szerint a Föld egy buborék bórában van, mely kering egy végtelen térben, és egyszer több milliárd év múlva ki fog pukkanni, így semmisülve meg.

Akárhogy is, a lapos Föld elmélet a valaha létezett talán legbizarrabb elmélet, amiben képesek hinni az emberek. És sokan hisznek is a jelek szerint, ugyanis egyes adatok, közvélemény kutatások szerint sokan gondolják úgy, hogy a NASA valójában csak hamisítja a képeit az űrutazásokról, és az univerzumról, az űrhajósokkal pedig titoktartási szerződéseket kötnek.

Hogy így van-e, vagy sem, azt mindenki döntse el maga. Mindenesetre maga az elmélet rendkívül érdekes.

És ahogyan sokan mondani szokták: sohasem tudhatjuk biztosra, mi a teljes igazság a világunkról…

OSZD MEG másokkal is!

rejtély hihetetlen rejtélyek összeesküvés bizarr lapos föld


Megtekintések száma: 96792





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet